Hučení a pískání v uších. Zkušenosti, co pomáhá?

dududamart
8. dub 2021

Dobrý den, před týdnem mi začalo hučet v uchu. Včera jsem byla na ORL, chtěli mi předepsat kortikoidy a antihistaminika, ale kojím 18 měsíčního syna, takže to nemohu a kojit zatím neplánuji přestat. Takže mi doktor předepsal Betaserc.
Četla jsem si, že na to pomáhá ginko byloba, ale četla jsem, že také není vhodná u kojení. Máte s ní někdo zkušenost? Nebo jiná rada?
Děkuji 🙂

janinasm
8. dub 2021

@dududamart Mam. Nepomohla mi. Doporučuji ukončit kojení a nasadit léky nebo ti tinnitus (pokud se tedy jedná o tinnitus, který se většinou právě tím pískáním nebo hučením projevuje) může zůstat napořád. Čím dřív začneš s léčbou, tím vyšší šance na úspěch. Dodnes litujt toho, že mi tohle při začátku hučení taky někdo neporadil.☹

hezz17
8. dub 2021

Ja sla na orl s hucenim, piskanim. Silene neprijemne. Doporučila mi nejaky volne prodejny lek, tabocan, myslím... ale nakonec jsem nevyuzila, protože mi pomohlo, ze mi nejak profoukla nosem usi, uz jsoi to 3 roky, tak si to presne nepamatuju. Ale kdyz to prestalo, tak to byla uzasna uleva

dududamart
autor
8. dub 2021

@janinasm jenže on je fakt závislák 🤷 nevím, co bych dělala se straší dcerou, kdyby celou noc a den řval 😥 chtěla jsem to nechat na léto, abych starší mohla poslat někam na prázdniny, protože to bude opravdu hukot 🤷 za týden jdu na kontrolu a pokud se to nezlepší, pošlou mě do Brna. Kdyby na tom trvali i tam, tak budu muset ☹️ zatím se snažíme omezovat aspoň přes den.

janinasm
8. dub 2021

@dududamart chápu. Je to fakt těžký. Co ti řekl doktor? Co je příčina nebo co ti je? Zmínil ten tinnitus?

alik20
8. dub 2021

Podle me mas bloklou krcni pater, takze bych sla na rhb nebo na masáž
Pokud na orl nic nezjistili, mela jsem to taky

dududamart
autor
9. dub 2021

@janinasm neřekl nic konkrétního, žádnou diagnózu. Mám zhoršený i sluch, na tom levém uchu.

dududamart
autor
9. dub 2021

@alik20 jen jsem podle audia měla horší sluch na tom postiženém uchu.

amazonkajanik
9. dub 2021

@dududamart tátovi léta nemohli zjistit příčinu, už si připadal, jako hypochondr. Až jednou na povinné zdravotní prohlídce u očního se ukázalo, že má vysoký nitrolebecni tlak a divili se, že na to doposud nikdo nepřišel. Musí brát léky a kapat si do očí , jenže jelikož tím trpěl několik let, pískání se už jen zmírnilo. Ale aspoň už nemá popraskane žilky v očích ...

hygi
10. dub 2021

@alik20 muzu se optat jaka ta rhb na ten Tinnit byla?

hygi
10. dub 2021

@dududamart a byl tam naky zanet pred tim?

dududamart
autor
11. dub 2021

@amazonkajanik na oční jsem objednaná 3 měsíce, jdu až na konci května. Taky mi poslední dobou hodně praskají žilky v oku

dududamart
autor
11. dub 2021

@hygi nebyl žádný zánět

hygi
11. dub 2021

@dududamart a je to porad stejne? Nebo se to meni?

dududamart
autor
11. dub 2021

@hygi mění se to. Včera hučení nebylo, dnes hučí celý den.

hojda
11. dub 2021

@dududamart Kamarád to měl při koronaviru, prý se to celkem objevuje ve spojitosti s covidem.

janina228
11. dub 2021

@dududamart a z ORL tě neposlali nikam na další vyšetření (magnetická rezonance nebo něco takového..)? Ten sluch máš zhoršený (pocit jako by zalehlého ucha, motání hlavy) celou dobu co cítíš že ti v uchu píská/hučí, nebo se to postupem času zhoršuje?

dududamart
autor
11. dub 2021

@hojda přítel měl kovid před 3 týdny, ale já se testovala a měla jsem to negativní 🤷

dududamart
autor
11. dub 2021

@janina228 ve středu jdu na kontrolu, když se to nezlepší, tak mě pošlou do Brna do Fakultní nemocnice. Pískání slyším jen když jsem v tichu, hučení jak kdy. A sluch mám zhoršený, jen když hučí, pískání to neovlivňuje.

amazonkajanik
11. dub 2021

@dududamart tak počkejte na tohle vyšetření a pak postupovat dále,pokud ani tohle nic neprokáže ...

hojda
11. dub 2021

@dududamart a žádné jiné problémy nemáš? Může to být i od krční páteře nebo cokoliv jiného, ale i ten covid může být https://fzone.cz/clanky/tinnitus-muze-patrit-me...

dududamart
autor
12. dub 2021

@hojda od zimy mě jen trápí ty oči, často praskají žilky a jsou podrážděné. Ale za poslední měsíc mám už podruhé zablokovaný krk, ale to je většinou, když má syn horší noc a chce se hodně kojit, takže pořád střídám polohy 🤔

hojda
12. dub 2021

@dududamart Tak to bude spíš od toho krku.