Hormonální změny a extrémně suchá kůže

zvedavec2
31. led 2018

Mela jste nektera podobny problem - tehotenstvi (zamlkle) a sestinedeli - a mam uplne silene suchou kuzi, zejmena na tvari, uplna loziska? Kremy, co jsem predtim pouzivala (L'oreal revitalift laser, Yves Rocher Elixir jeunesse. Sensitive vegetale) me stipou, vubec si je nemuzu dat. Jedine, co snesu, je synuv Bubchen krem na zimni pocasi.. Ale pomuze jen na chvili.
Cim mazat? Prejde to? Sestinedeli uz skoncilo, cyklus je stabilni, ale nelepsi se to.

mikiva
31. led 2018

@zvedavec2 Po porodu jsem nekolik mesicu mela stejny problem. Vyzkousela jsem kdejakou kosmetiku od modre nivey, pres pletove oleje, lekarenskou kosmetiku (Vichy, Laroche, Avene, uriage...), Bepanten, kalciovku... Prakticky to bylo jedno, co jsem pouzila. Tak jsem proste behem dne mazala, mazala, mazala cimkoli. Pak to odeznelo tak nejak samo.

zvedavec2
autor
31. led 2018

@mikiva diky. A pozorovala si treba, ze mastne lepsi, hydratacni horsi? Mazu tim bubchenem, je mastny, temer bez vody, ale pomuze jen na chvilku.
Doufam, ze to odezni. Diky.

mikiva
31. led 2018

@zvedavec2 No ty oleje byly paradoxne nejhorsi (Saloos), pritom normalne s nima jsem spokojena. Jinak tobylo fuk. Blba modra Nivea mela asi nejlepsi pomer cena-vykon.

zvedavec2
autor
31. led 2018

Ty jo, moc optimisticky to nezni 😉 jeste premyslim nad Neutrogenou, mam ji vyzkousenou na rukou, tak bych zkusila i oblicej. Je to peklo.. Diky.

pucmelinka
31. led 2018

Mam ten sa.my problem a jsem skoro 10 mesicu po porodu...mam.atopicky eksem a od porodu se strasne zhorsil...

vevero13
31. led 2018

Já jsem pocítila vysušenou kůži v 6 měs. těhotenství. Doufala jsem ve zlepšení po porodu. Bohužel bylo hůř a hůř. Kožní mi řekla, že je to atop. ekzém. Pomohli kortikoidy (masti) z nejhoršího a mazat, mazat, mazat. Lipobase na ruce (na předpis) na oči mám vyrobenou v lékárně, ale pomáhá i lipobase repair. Ta není na předpis.

zvedavec2
autor
31. led 2018

@pucmelinka

@vevero13

No, ja doufam, ze to ekzem neni. Mela jsem ho jako dite. I syn tim trpel, ale diky protikvasinkove diete to paradne ustalo. Tohle je trochu jine, doufam.
Kortikoidy vylucuji, nikdy mi dlouhodobe nepomohly. Lipobazi muzu zkusit, dobry napad, diky.

Doufam, ze vamto prejde brzy, diky za zkusenosti.

vevero13
31. led 2018

Ještě jsem si vzpomněla, hodně mastný je infadolan, taky pomáhá. Je volně prodejný a má více využití (na odřený zadek i nos 🙂).

pucmelinka
31. led 2018

@vevero13 to je pravda,pouzivam ho na ocni vicka,po nem se prekvapive neskrabu...na rucr pouzivam garnier na ruce (cervena tuba) a pomaha mi trochu i solarko...

Jinak kortikoidy pomuzou,ale ja je uz pouzivat nechci...lipobazi nesnesu,skrabu se po ni jeste vic

2hanah
31. led 2018

@zvedavec2 Na ta suchá ložiska mi pomáhá nejvíc Infadolan mast volně prodejný v lékárně, případně Lenienska taky z lékárny a poslední dobou si moje zcvrklá pleď nemůže vynachválit tento olivový a dělá dobře i atopické malé dceři, balen je ještě v papírové zelené krabičce.

zvedavec2
autor
31. led 2018

@2hanah dekuji. Zkusim ten infadolan.

123jana123
31. led 2018

Ahoj, mě stejný problém potkal ve třetím trimestru. A to mám normálně spis mastnou pokožku. Jediné co mi pomohlo byl dětský pletovy a tělový krem Nivea

cinam
31. led 2018

Já jsem také po zamlklém (teď 5 měsíců) a je to úplně šílený. Jako malá jsem měla atopický ekzém, pak v pubertě a pak byl dlouho klid. A teď se mi to vrátilo, ruce mám popraskané do krve, skoro žádnou mast nesnesu. Mažu se jen vazelinou a občas bepanthenem, ale moc to nepomáhá :-/

zvedavec2
autor
31. led 2018

@cinam no prave.. U mne to v tehotenstvi nebylo, vubec ani po porodu nebyl problem. Ted druhe tehotenstvi zamlkle a je to silene. Prikladam to jinemu hormonalnimu zatizeni a dofam, ze to odezni... Kuzi na nohou mam jak pergamen.. Tam ale snesu telove mleko. Na rukou je ok ten Yves rocher, ale oicej je peklo, nic nesnesu. Zkusim ten infadolan. Mam od revize 2 mesice, tak doufam, ze to bude lepsi.

zvedavec2
autor
31. led 2018

@123jana123 a odeznelo to pak?

bee9
31. led 2018

Me se udelal asi exem na jedne ruce-dlan, cca pul roku po porodu, taky jsem zkousela kde co a krasne mi to vylecil krem z DM Balea s ureou na stridacku s Balea koncentrovany krem na ruce, je to ua par kprun a super. Jen ten druhy krem je limitka a maji ho jen pres zimu!

pucmelinka
31. led 2018

@cinam takhle to mam ja...nekdy v pulce tehotenstvi to zacalo,po porodu byl klid,ale bylo jaro a leto...

zvedavec2
autor
31. led 2018

@pucmelinka tohle nechci slyset :/ moc vam drzim palce, at to zase zmizi... Ja doufam, ze to u me brzy odezni, je to na palici :/

pucmelinka
1. únor 2018

@zvedavec2 jjj,je to sileny a stve mi to...

vevero13
1. únor 2018

Také jsem se s tím setkala až u druhého těhotenství. V noci jsem nespala kvůli tomu a ne kvůli kojení :(. Chce to zkoušet. Já jsem dospěla k bodu, kdy mi infadolan už nepomohl a na co jste doma sáhli, bylo mastné. Kortikoidy v masti mi zklidnily nejhorší projevy a dál jsem jen mazala. Lipobase mi vyhovuje nejvíc. Ale na oči ji nemohu dát, otečou mi. Tak držím palce. Já jsem ráda, že je to celkem pod kontrolou. A už se mi nechce brečet, když chce syn umýt jablko 🙂.

pucmelinka
2. únor 2018

@vevero13 a cim mazes oci?Taky prave otecu,nebo to mam cerveny,supinaty...a kortikoidy pouzivam,kdyz he fakt nejhur,nu

vevero13
3. únor 2018

@pucmelinka na oči jsem používala právě tu lipobasi repair. Ta je volně prodejná a po té se mi to nestávalo. Teď mám něco předepsané, ale bohužel nevím co, protože je to v kelímku z lékárny a oni to tam nepíšou. A já to zapomněla. Ale ta L. repair byla v pohodě, akorát že 30 g stojí asi 130 korun a já mám spotřebu, tak jsem to vyměnila. No s obavami vyhlížím jaro :(

zvedavec2
autor
3. únor 2018

@pucmelinka
@vevero13

Ty jo, a ja myslela, ze ja jsem na to blbe... Zatim ten bubchen funguje a preci jen (kdyby to fakt byl ten ekzem) tak jsem najela na tvrdsi verzi protikvasinkove diety (lehci formu drzim porad, lehce porad kojim, tak kvuli synovi). A zabira to, je to vyrazne lepsi v prubehu techto par dnu.

pucmelinka
3. únor 2018

Tak ja jsem si dneska objednala gel na oci od Biodermy,tak pak dam vedet,jestli je ok,ci nikoliv.

zvedavec2
autor
15. únor 2018

@pucmelinka
@vevero13
Holky, ja uplne zapomnela. Mam tady Linolu Fett, jednou mi to na suchou kuzi u maleho doporucila dermatolozka. Je hodne mastna, ted jsem ji namazala a je to uleva nejvetsi

pucmelinka
16. únor 2018

@zvedavec2 u me to zhorsuje pocasi,jinak ocni gel od Biodermy zatim super,neskrabu se po nem a kortikoidy pouzivam uz minimalne...a na ruce mibnejvic vyhovuje cerveny Garnier repair.A to solarko,nu

vevero13
17. únor 2018

@zvedavec2 od Linoli používáme olej do koupele dětem. Jsou "sucháči" po mě, ale jim exém naštěstí zmizel. Viděla jsem, že dělají i krémy, ale ještě jsem nezkusila, takže díky za tip.

zvedavec2
autor
18. únor 2018

@vevero13 trochu smrdi, takovym "tukovym" pachem, ale na me pusobi zazracne. Neni to uleva jen na chvili, ta kuze vydrzi normalni treba den! A vyrazne se to lepsi.
@pucmelinka jo, taky doufam, ze s jarem se to zas zlepsi.. Ja dikybohu oci neresim, jen tvare, celo a pak ruce nohy. Tak si drzme palce 😉

pucmelinka
18. únor 2018

@zvedavec2 snad se vsechno vrati do normalu,v patek jdu na kozni,tak uvidim,co mi rekne dr

vevero13
19. únor 2018

Nechci sejčkovat, ale jaro je pro AE nejhorší období. Vloni na jaře se mi právě přidaly oči. Ale třeba bude líp, já jen kdyby ne, nedivte se a nepropadejte trudomyslnosti 😉