Hořčík. Jaký koupit?

2. zář 2024

Ahoj,chci si koupit Hořčík.Ale nevim jaký.Mám vyhlídbutý z Actionu 99 tablet za 49kč,ale zdá se mi moc levný(aby pomáhal).
A nebo nějaký z Dm drogerie.Můžete nějaký doporučit?
Dělám práci,kdy jsem pořád na nohou a bolí mě a jsem pořád unavená...Děkuji

hanka_12345
2. zář 2024

pokud jsi unavena tak ti bude chybet i zelezo. Byt tebou jdu na odbery a obvodni ti neco napise

dota11
2. zář 2024

Používám tyhle. Doma mám i klasický Magnosolv, ale z toho mi je špatně a moc nezabírá. Je třeba ale k hořčíku používat i vit. B.

lenkalubina
2. zář 2024

Beru magnosolv a super. Bohužel je jen na předpis

holubinka
2. zář 2024

Problém těch levných hořčíků (a i některých dražších) je, že ho obsahují většinou ve formě oxidu hořečnatého, uhličitanu hořečnatého a podobně. A ty mají úplně minimální vstřebatelnost. Takže i když je na nich uvedeno, že obsahují třeba 100% doporučené denní dávky, tělo si z té tabletky skoro nic nevezme. Vysokou vstřebatelnost mají cheláty hořčíku, nejčastěji bisglycinát, citrát, malát, orotát nebo treonát, takže je dobré vybírat výrobky, na kterých je uvedeno něco z toho. Každý má trochu jiné vlastnosti, nejlepší je asi ten bisglycinát (magnesium bisglycinate).

pilzzee
2. zář 2024

Pouzivam Reflex Nutrition Magnesium Bisglycinát. V tehotenstvi mi prokazatelne pomohl s krecema v nohach, takze mu verim, ze funguje 🙂

1pomnenka
2. zář 2024

Z lékárny žádný, musíš koukat, aby byl co nejčistější a snadno se vstřebal:
https://www.brainmarket.cz/doplnky-stravy/brain...

lenerka1
2. zář 2024

Na únavu Malát, ten si dávám ráno, v poledne taurát či treonát a k večeru bisglycinát. Ideálně co nejčistší formy bez zbytečně přidaných plnidel a dalších látek. No a k tomu kofaktory pro dobré vstřebávání 5 sušených švestek, sklenici magnesie, lahůdkové droždí.

elesse
3. zář 2024

Beru tripla magnesium od pudhistama rano a ilta vecer. Nekdy stridam s jinymi, ale tyhle mam nejradeji. Sle je to uplne jinak cenova skupina. K tomu zelezo, ale to se nedoporucuje brat naslepo, kdyz nemas zmerene hodnoty. V dmku maji v sackach magnesium citrat, taky lepsi nez nic