Ahoj holky, ještě pobírám poslední RP a absolutně si nedovedu představit co budu dělat po skončení (myslím za praci)
Jde o to, ze když dam malou do školky, tak jsem doma.
Chodí jen od 8 do 11:30 a to mezi tím co přijdu - varim, uklizim, nakup proste klasika a pak si dám kávu a frčím pro malou. Ze školky si musíme jít lehnout, ta mi do večera nevydrží a já teda popravdě taky ne. Vzdyt nejak od těch 13 jdeme lehnout alepsoň na hodinku. V životě jsem to nedělala. Před 2 lety jsem mela covid a od tý doby bych jen spala furt proste 😭 beru i hořčík, další káva mi nepomůže, energy drink mi nechutná.. i matchu jsem zkoušela a bez efektu. Samozřejmě v noci mam plno energie zejo, ale kdyz odpoledne nejdu spat, tak usnu za pochodu klidne na židli.
Ja fakt nevim co mam dělat.. jako těhotna si připadám, nejsem ale. Krevní testy jsou v pořádku, prý to muze byt ten postcovid, ale zas mi prijde kravina 2. rok aby to trvalo.
Nez jsem ten covid mela, tak jsem jela jak turbomys - mala spala a ja klidne jen seděla a koukala na tv nebo si našla zábavu, ale ted musim jít vzdy chrapat a ostatní at počká..
Ja fakt uz nevim co, ze jsem tak k.o. 😭
Nejhorší je, ze mala uz roste a tolik se ji spát nechce, takze se bojím toho co budu delat 🤣
Do toho jeste ranní vstávání, to taky nikdy nebyl problém. Jako malá měla koliku ja kolikrát naspala za cely den jen 10 minut a dobry a vse jsem zvládala a ted? Ani vstát nemůžu, budík mam od 5 a vstávám až v 7, nejsem schopná ani vstát. Furt bych chrápala. Kdybych nemusela do školky s malou, tak spím snad až do oběda. Masakr..
Poraďte mi, co si koupit za vitaminy nebo cokoliv co si ráno třeba lupnu a postaví me to na nohy až do večera 😭
Ja jsem taky vecne utahana,unavena. Chodim ale uz do prace. Pomaha mi zmena prostredi,me se nejvic spat chce proste doma. Proc mas budika na 5 hod,kdyz ti staci vstavat v 7? To bych zmenila,protoze jestli mas od 5 prerusovany spanek,tak je to spatne. A nemuze dcera spat ve skolce? Sama vim,jak je to poledne cele jen ulitane. Protoze to je do skolky,nakoupit,uklidit a najednou zase do skolky. Taky jsem chodila s detmi po o spat,bylo to fajn. Ale zase se mi kvuli tomu posouval spanek vecer. Takze jsem najela na system(ted uz i musim,kdyz jsem v praci),ze jsem chodila vcas soat vecer a budika si posouvam max.o 10 minut. Uz se snazim neusnout,jen polehavam,protoze pak jsem byla rozlamana cely den,kdyz jsem nekolikrat posouvala budik...
Co aktivni pohyb? Cviceni, prochazky, beh? Zni to sice jako paradox, ale rozpumpuje to svaly, prokrvi se ti mozek. Na chronickou unavu je pravidelny pohyb jako lek. Kdyz se clovek nehybe, tak kor v zime, skoro az hibernuje a porad by jen spal.
Ja bych na tve miste navarila jeden den dopredu nekolik jidel, zamrazila do krabicek, a ty volna dopoledne bych vyuzila jen pro sebe a svou zabavu a pohyb. Treba se ti energie zlepsi 🙂
Ono ta unava generuje vacsiu unavu. Mne pomohlo vzdy byt aktivna (ano lahko sa to hovori). Ked mam cely den co robit tak proste frcim a nevnimam, ze sa mi chce spat. Ale ked je ten den ked nemam nic na praci tak vlastne nic moc neporobim a este aj poobede zaspim 😏 Ked pojdes do prace tak proste budes muset fungovat a ani ti to nepride.
To se prave nesmis zastavit...ja si jit pres den lehnout, tak jsem pak akorat mrtva. Podle me mas az moc velkou pohodu a proste je z toho lenost, rekneme to narovinu.
Takze uvarit se da za hodinu, u plotny se stat celou dobu nemusi, vari se to i prece samo, takze pritom se da poklidit a pak mas cas na sebe, jit si zabehat, odpo jit ven s detmi za jakehokoliv pocasi. TV a gauce si nevsimej, radsi neco upec, hraj si s detmi.
Vyzvednout dite po spani, behem jeho spani aktivni odpocinek- prochazky, kolo…
Tak toto fakt suplementace vitamínů nevyřeší, je třeba kompletně překopat denní režim. Začala bych tím budíkem - z pohledu únavy je největší kravina posouvat budík, to tu únavu jen prohlubuje. Prostě si budík dej na hodinu, kdy reálně vstávat potřebuješ a vstaň rovnou. Po předání dítěte do školky se nezavírej zpět mezi 4 stěny, ale zůstaň alespoň hodinu venku za svižné chůze. Po obědě dej dítě spát, ty si v té době ukliď. Po probuzení dítěte se najezte a běžte ven. Večer žádné vysedávání u televize, telefonu, atd., prostě nejpozději ve 22:00 hod spát. K tomu se zaměř na to, co jíš. Máš dostatečný a vyvážený příjem? Z vitamínů ti určitě bude chybět D, když jsi v době, kdy je nejvíce denního světla, zalezlá doma. Takže bych suplementovala D3 s MK-7. Co se hořčíku týká, tak který kupuješ? Máš vhodnou dobře vstřebatelnou formu, neužíváš přes den naopak formu, která podporuje navození spánku?
@hezz17 Holky všem strašně moc děkuji. Moc moc za vaše rady ❤️
A kde je otec dítěte? Vyšli ho i s ditetem na víkend k babičce nebo nekam a ty prospi celý víkend.Nemuzes furt jet jak motorova myš. A když máš dopoledne pro sebe,proc si nejdes schrupnout? Jeden den navař aspoň na 2 dny,uklizej, až malá přijde ze školky zabavnou formou. Ja občas ženský nechápu,co doma furt tak uklizite. Přece denne nevytirate,nemyjete koupelny,neutirate prach? Všechno uklidit i s ditetem,i když to bude trvat,ale naučí se to a ty si behem dopoledne užij čas jen pro sebe. Na krvi jsi byla kdy? A nabral ti krev na všechno? Nemáš nedostatek mineralu, vitaminu? A co ty vlastně přes den jíš? Nejsi chudokrevna? Nemas poruchu štítné žlázy,nebo rozhazene hormony??
@squezy Otec dítěte je věcně v práci.. takže jsem s malou furt sama. Ráno odejde a večer přijde a jde spát, což chápu je unavený.
Beru nějaké vitaminy a na krvi tyjo asi 4 měsíce zpět..
Jinak ano, opravdu uklizim denně, vytírám i vysávám, protože chlap sice přijde večer, ale co dokáže udělat za bordel, tak to vždy uklízím ráno jak je malá ve školce, pak mala kramari a vždycky se něco najde 🤣😭
To jsem taky zkoušela spat, kdyz jsem fakt padala na hubu, ale ja vám nějak nemůžu usnout, protoze se bojím ze zaspím do školky safra🤣
@journals Ano je to pohodový režim, ale jsem teď za něj rada. Asi cca před měsícem jsem skončila v práci, chodila jsem od 7 do 10 a pak odpoledne od 14 do 17 (uklizela jsem ve škole) dělala jsem to nějakou dobu a to jsem byla úplně hotova 😭
Kolik je dceři?
Podle mě to máš naopak otočené. Přes den málo aktivit a hodně spánku a v noci bys fungovala. To není žádný únavový syndrom, to je naopak málo aktivit přes den. Otoč si režim, dej tomu týden, buďte hodně venku a uvidíš že bude všechno jinak. Na úklid máš palác nebo byt? Není normální uklízet celé dopoledne “po chlapovi”. Trochu se mi chce říct jdi do práce a srovná se to hodně rychle 🤣
@journals Jo taky mě to napadlo ☺️☺️
Mám to stejně jako ty a jsem z toho už taky zoufalá. Před 2 lety covid, potom jsem několik měsíců zůstala absolutně neschopná. Teď chodím do práce, ale kolikrát mám pocit, že se ráno z té postele ani nezvednu a večer chodím spát v 8 s dětmi, protože už nemůžu. Když jsem to zkoušela překonat aktivním pohybem zkolabovala jsem a jela pro mě rychlá. Mám neustále málo vitamínu D a bílých krvinek, ale jinak mi všude říkají, že jsem vlastně zdravá. 😕
Takže já ti věřím, že i v tomhle klidovým režimu můžeš být tak vyřízená.
@ele_nka Jéje to mě moc moc mrzi… držím palečky ať se to lepší a je ti už jen dobře..
No spíš bych sázela na to, ze holky mají pravdu, mam jednu malou tremperendu a fakt mame vlastně pohodu, jsme jen spolu, kdyz je muž v praci. Takze vic aktivit a programu pres den a musí se to zlepšit. Neboj fakt neplánuji nějaký maratony❤️🤣
Tohle mám taky. Po 3.dítěti jsem si zažila vyhoření, od té doby se jen potácím. Teď jsem na rodičáku se čtyřkou a sotva to dávám. Navíc se ze všech koutů valí bordel a absolutně nemám energii to zkrotit. Je to jak začarovaný kruh.