Histamin - návrat histaminove intolerance po porodu?

nikkolkka84
23. črc 2023

Prosím, je možné, že když se mi v průběhu těhotenství histaminova intolerance minimalizovala, že se narozením malé zase rozjela? ☹ máte s tím někdo zkušenost?

1pomnenka
23. črc 2023

Nejen to, vrátí se exém, alergie.

marge_s
23. črc 2023

@nikkolkka84 jasne, behem tehotenstvi je imunita “potlacena”, navrat do normalu 😉

malytlustyhroch
23. črc 2023

@nikkolkka84 slysela jsem o holce, co ji tehotenstvim a porodem zmizela laktozova intolerance (me teda naopak se po porodu rozjela), takze si myslim, ze mozne to je. Ono sice tehotenstvi je jiny stav, ale trochu zmeneny zustava clovek uz nafurt. Takze ja bych rekla, ze nadeje je.

honatko092
23. črc 2023

Mně se se dvěma porody naprosto vrátily všechny alergie, které jsem měla v dětství a s pubertou zmizely. Pylová alergie se mi tak 3x zhoršila 😵‍💫

trilien
23. črc 2023

@nikkolkka84 pre histamínovú intoleranciu je typické, že v tehotenstve jej prejavy ustupujú. Žiaľ, po pôrode sú príznaky a prejavy naspäť. 🤷🏻‍♀️

marianarem
23. črc 2023

@nikkolkka84 No mne sa po porode rozbehla v plnej parade a aj kozne problemy v takom rozsahu, aky som nemala od puberty.

lucieevita
25. črc 2023

@nikkolkka84 mně se na konci těhotenství rozjela alergie na lepek, potvrzena, když bylo malé půl roku, do té doby jsem celkem trpěla 🙄od lékaře informace, že je to časté, těhotenství velký zásah do organismu. Takže tomuto určitě věřím.

uzivatelkapetra
25. črc 2023

Já měla před těhotenstvím laktózovou intoleranci, objevila se tak max dva roky před těhotenstvím a s otěhotněním zmizela a zatím se nevrátila, cca půl roku po porodu. Ale plně kojím, možná má i toto vliv.

ninive211
25. črc 2023

Vrátí se velmi pravděpodobně, otázka, kdy a s jakou intenzitou, jestli bude jen mírná anebo naopak velmi silná.

ninive211
25. črc 2023

@uzivatelkapetra Kojení má velký vliv na spoustu věcí

nikkolkka84
autor
26. črc 2023

Moc všem děkuji, no nepotesili jste mě🙂