Dobry den, Mam heterozygot mthfr c677t, pani dr povedala, ze je to ok. Ma to cca kazdy treti. Citam ale, ze telo nevie spracovat kyselinu listovu na folat. ALE ja mam praveze ZVYSENU kys. listovu (brali mi krv na hematologii). Norma ma byt do 54 ja mam 74..............
Som chvala Bohu uz aj tehotna 8tt, snazili sme sa 3 roky, vkuse som uzivala tehu vitaminy, kedze som nevedela kedy otehotniem.... :/ viac ako 400 denne som neuzivala NIKDY. Teraz uzivam tiez iba 400.
Podla dr to nevadi, ze su zvysene, ale na nete citam v odbornych vyskumoch dost desive vyskumy o zvysenej kys listovej.
Dakujem za odpoved.
@e7 a ktory tehotensky vitamin si brala?
Brala jsem pregnafolin + DHA (DR.Max) a ten jsem snášela dobře pak už jsem si řekla, že si koupím jen kys.listovou a omega 3 mastné kyseliny a to mi nesedlo 🤷 tak už na to prdím
@e7 celyyyyy den citam zahranicne odborne clanky a pisu, ze homozygot je horsi, lebo nevie spracovat kys listovu, ale heterozygot pracuje na 60%. To znamena ze vie spracovat kys listovu, ale pomalsie, a tym padom sa moze neaktivna kyselina listova v krvi. Samozrejme ma negativne vplyvy na nas. Takze idem na femibion 2, teraz ma super zlozenie. Tam je stiepena kys listova. A strasne ma sere ze toto si musim sama vygooglit, lebo podla doktorky je to ok :D dokonca su aj clanky ze unmetabolised folic acid. Takze je tobrealne. Telo pomalsie spracuje a preto sa nahromadi..... 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Přesně tak, je to ta horší varianta proto jsem sama byla překvapená, že mám nadbytek 🙈 já to moc nezkoumala, ani mě nenapadlo, že když mám více tak je to špatně 😁 moje lékařka to konzultovala s hematologii a tam je to podle nich taky v pořádku 🤷 už to teď řešit nebudu, těch pár týdnů do porodu už to snad vydrží 😊
@e7 presne, ty si uz uzivaj ❤️❤️❤️
Ahoj, mám taky MTHFR. Nejsem nikde sledovaná ale praktická lékařka mi pro jistotu na to vzala krev a taky mám víc než má být 🙈 jsem už téměř na konci těhotenství. Kys. Listovou jsem měla brát nadále i přes zvýšené hodnoty 😊 teď jsem vysadila v 32tt protože mi po ní nejspíš bylo blbě a už se k ní vracet do porodu nebudu.