Velmi intimni dotaz, ale jsem bezradna. Uz v tehotenstvi me trapily, ale ja to obcas namzala masti a byl klid. Po porodu jsem musela vic mazat a za mesic byl klid. Ovsem nyni je to moc spatne, uz mam i vridek jakoby z venku... Tak se ptam, jestli to uz resit operaci a nebo mazat? A mate zkusenost s nejakou skvelou masti/odkaz na nejakou sikovnou lecitelku/zakrok po kterem budu moci fungovat co nejdriv?? Dekuji za jakykoli typ
prvně obvodní, ted tě pošle
@mrsnikola detalex je super, je na předpis, předepíše i obvodní. I tak si ti platíš. ale se stejnou látkou jsou i volně prodejné tablety.Dále kup proctoglyvenol - mast + čípky.
Doběxil a faktu, dubová kůra a pod - to je pro amatéry 😀 . Samozřejmě udržovat měkkou stolici. Pokud to nejde - tak se mi osvědčilo těsně před výkonem promazat konečník, aby to líp klouzalo. Je to asi nechutné,, ale kdo nezažil hemoroidy - nepochopí. Prostě na prst kus jakékoliv mastné masti a dát to i lehce dovnitř. Po stolici sprcha! A to vždy.
Doporučuji návštěvu proktologa. Mrkne na Tebě. Většinou ty bouličky jsou vnitřní hemo vylezlé ven. Dají se i když jsou venku manulálně zasunout dovnitř. Proktolog to zhodnotí. Mě pak ambulantně zagumičkovával vnitřní hemoroidy. Uváže kolem gumičku a ono to pak odumře a upadne a dost mi to pomohlo a ani to nijak moc nebolí.
Ale teď jsi čertvě po porodu, tak vyčkej. Ten detralex je super, ale trvá to tak 3 týdny minimálně než to začne zabírat. Nakup vše, co jsem psala a za 3 týdny mi napíšeš, že je to lepší - uvidíš!
Nejlepší čípky podle mě jsou Hemagel Procto 😝
za mě rozhodně taky Hemagel Procto... 😉
@mrsnikola já u dr. nebyla, ač bych měla. z porodnice jsem to měla i ve právě, měla jsem to fakt hrozné. mě pomohlo mýt se po každém wc herbalonem s dubovou kůrou a pak namazat strachovou mastí. tu už tedy nepoužívám, ale umývám se i nadále herbalonem a budu asi dokud ho budou vyrábět 😅 jakmile přestanu, tak se to okamžitě zhorší. začně svědění, pálení, bolestivost, vylézá to víc a víc...když se tím myju, tak je to krásně v klidu a nijak mě to vlastně netrápí. ale máme tyto problémy v rodině, kdo ví co bude, jestli se to bude s věkem zhoršovat a herbalonem přestane pomáhat, tak to budu muset řešit i s dr., no 😔
Bude to znit blbe, ale jsem rada, ze nejsem unikat😄
U me to bylo prekvapeni, jelikoz to bolelo jen na zachode, a to beztak jen proto, ze otalim s potrebou. Tak jsem zacala chodit vzdy, kdyz priroda volala, ale najednou jsem si vsimla vridku.. Bez paleni, svedeni. Tu bolest pri potrebe jsem obcas mivala, ale jak rikam, prisuzovala jsem to sve lenosti jit zavcas... A ted nevim co s tim😄 ani ted to neboli, jen kdyz se to snazim poradne namazat. Ovsem ten vridek neboli vubec 😳
A diky vsem za sdileni svych zkusenosti s takovym intimnim problem 👍🏻 jste skvele!
Je třeba si uvědomit, jestli jsou to vnější nebo vnitřní hemoroidy. Jestli je to vnitřní vyhřezlý ven (měl by jít zatlačit zpět do konečníku) nebo vřídek z vnější strany svěrače. Ty vnitřní vyhřezlé jsou blbé, je tona lékaře, já mám ty vnější a tak jednou za dva týdny se boletivě naleje, po dvou dnech se vstřebá. Pomáhají masti a gely. Doktora zatím nevyhledávám.
to chce už lékaře..
Obecně mastičky typu Faktu, Dobexil H, používat vychlazené z lednice..léky na zpevnění žilní stěny typu Detralex..probiotika a přípravky proti tuhé stolici..