Gynekologická laparoskopie - stehy. Jak jste řešily kýchání po operaci?

annonnym22
19. říj 2024

Dobrý den . Prosím vás holky jak jste řešili kýchání po operaci ? Jsem necelý týden po a každý kýchnutí šílená bolest zkoušela sem zastavit -nejde to ale ta bolest uvnitř strašný🫣🙁 .
A druhý dotaz co "pálení" pod břichem ? Je to jako by jste se spálili a opakuje se to jen pod tím břichem .Mám tam steh větší než ostatní jakoby v Třísle. Mokval udělala se mi bílá bulka praskla omyla vyčistila sem na doporučení jodisolem🫤. Je něco co by přispívalo k hojení? Pupík i bok břicha svědí ale nic že by mokvalo tam nemám . Udržuji v čistotě a víc už nevím co dělat odlepili mi je v den propuštění omývat prý jen aby po nich voda ztekla šampon kvůli poradě Dr neužívám jemně vysušit nechat dýchat pak obléct🤔 . Setkala se některá se špatnými hojením? Dá se něčím podpořit? Stehy mi budou vytahovat za cca týden 🫤. Děkuju předem za rady

andelka
19. říj 2024

Snad vitamíny, céčko, by měly prospět. Jinak děláš vše dobře. Taky mám po laparo ale výše, žlučník, dnes 10 den. Jizvy místo usušení ručníkem fenuju. Ráno a večer stříknout Jodisolem. Kýchnutí a smrkání je porod,doporučuje se přitisknout na místo ruku. Ale bolí to i tak no. Neboj, bude líp. Stehy mám pryč třetí den.

aarriel
20. říj 2024

Mám po laparo 5 týdnů. Děláš to správně, chce to čas. Kýchání a kašlaní bylo strašný, musí se to přežít 🙈 a až teď jsou stehy zahojené, jediný stroupek je tam, kde byl dren...

annonnym22
autor
21. říj 2024

@aarriel no já zase měla probděnou noc palelo to jak čert nevěděla sem jak zklidnit tak sem šla do sprchy omyla stříkla jodisolem a dnes ráno to ještě bolí na stehy jdu zítra ale dnes už začnu řešit s Dr ta bulka když praskne zase se naplní a mě to šíleně pálí a štípe já mám na houby že mám to břicho větší no když se na to položí tak to nedýchá a pak trpím on mi to udělal ze spoda tak blbě 🫤 přitom to ví chodím k němu co sem otěhotněla a po HA sem nabrala zadržuji vodu tak mám to břicho větší 🫤 uvidím co mi dnes a zítra řeknou ty dva další se mi hojí hezky v pupiku mám strup a na boku krásně čistý už jakoby suchý zatáhlý jen ten spodní neustále pálí jako když se opaříte vodou a začal štípat sem tam mokvá tak dnes vše řeknu ukážu Dr a zítra i na gynekologii 🫤 jinak se vám to hojí krásně děkuju za odpověď ,já dren neměla co sem se ptala nebylo třeba mi ho dávat .

annonnym22
autor
21. říj 2024

@andelka zkusím jak říkám dnes radši skočím k Dr bojím se zánětu, děkuju za radu a odpověď

annonnym22
autor
21. říj 2024
andelka
21. říj 2024

Jestli to místo dělá cokoliv divného, je kontrola na místě. Držím palce ať ti pomůže a máš brzy klid.
Já jsem naštěstí před operací trochu zhubla, tak mi to přijde jako výhoda, zvlášť v tom pupiku. Toho jsem se bála. Ale jak už není tak hluboký,tak je to ok, dýchá to.
Mně vyndavali stehy osmý den. Teď jsem 12 den po operaci a tak od 10 dne je to čím dál lepší.

magola
21. říj 2024

Já jsem sice byla operována na slepé střevo, ale to kýchání bylo strašné iv tomto případě 😀 Takže vím, o čem mluvíš. No víc ti asi poradit nevím, podle mě děláš všechno, co je třeba. Ty vitamíny mohou pomoci, ale s tím kýcháním ti nepomůže asi fakt nic, bohužel 😀

hojda
21. říj 2024

Když jde na tebe kýchání, tak si máčkni pod nos a ono to přejde. Jakoby zespodu na tu nosní kost.

annonnym22
autor
22. říj 2024

@andelka no mě dnes vychází taky na osmý den ona mi to včera vyčistila přelepila dnes to má zkontrolovat na gynekologii tak uvidím co řekne ty dva si myslím že ven už půjdou ale třetí si myslím že ještě ne je dost citlivej jako za čerstva já mám problém ten že ať dělám cokoliv hlídám si jídelníček pohyb atd. stejně horko těžko zhubnu od porodu zatím jen 11 kilo dole a u HA +5 nahoře 🫤 tak tomu dávám čas no

annonnym22
autor
22. říj 2024

@magola no zatím při kýchání zkouším břicho držet nebo se zavčas vysmrkat a teď po poradě paní i přidržet pod místní přepážkou tak zatím zabírá vitamíny dnes koupíme a zkusím děkuju za odpověď ☺️

annonnym22
autor
22. říj 2024

@hojda zkusila sem a pomohlo děkuju moc za radu hned po zastavení kýchnutí sem se vysmrkala a byl klid ☺️

annonnym22
autor
28. říj 2024

No tak sem šla na stehy . I když sem řekla že mi to tam mokvá vytáhl mi je a řekl že jizva je pěkná a na boku i v pupiku mám nechat strupy opadat🫣. Poté mi to neustále teklo tak jsme včera byly ve Varech na Gyn. Ambulanci kde mi řekli že se mi tam pod břichem v místě kudy vytahovali při operaci vaječník udělal jakoby hematom . Vymačkal roztáhl zavedl rukavicovou drenáž s tím že by tam aspoň den mohla vydržet ,dali mi Gázy a náplast sebou domů zítra jedu na převaz k nim🙄. Ovšem dnes večer po celým dni jsem si všimla že drenáž mi vypadla (je blbost že by zalezla dovnitř😬) nikde sem tu drenáž nenašla a bulka se změnila je menší ale neustále teče . Abych vám pravdu řekla ulevilo se mi žádná horečka nějaké velké bolesti nic😌. Akorát mě zamrzelo že doktor který mě operoval si nevšiml velké modřiny okolo stehu a zatvrdlého místa pod ním . Už prý ten puchýř byl náznak toho že se tam něco během horečky a pálení dělo😕 . Uvidím co dál ale sem ráda že to dopadlo tak jak dopadlo a přišlo se na to . Všem děkuji za rady🥹 a snad pomůže i to co sem teď pod svůj příspěvek přidala . Není každá ztvrdlá bulka jen tak nějaká prý nějaká zmizí ale některé jsou takové že je musí podle slov lékaře "vypustit" aby nedělali paseku .🙂 Prý když se něco nelíbí radši řešit než koukat ☺️ snad někomu pomůže tak jako vy jste uklidnili a poradili mě ještě jednou děkuji ☺️