Generalizovaná úzkostná porucha. Zkušenosti?

24. led 2023

Ahoj holky, máte některá zkušenost s touto diagnózou? Potřebovala by jsem od někoho přímé zkušenosti. Případně mi pod textem nechte tečku a já se ozvu do zprávy, pokud nechcete psát veřejně tak jako já.

A teď k sobě...
Již několik let, jsem v permanentním stresu, nervozitě, úzkosti, podrážděnosti, podezřívání ani nevím jak ten stav mám nazvat. Přešlo mě to jen v době těhotenství a zhruba pár měsíců po porodu to bylo taky v pohodě a pak se to zas vrátilo.
Nedokážu se na nic soustředit, nedokážu se uvolnit, nemám žádný emoce, mám velké problémy s rozhodováním, vyvolává to ve mě úzkosti ikdyž se jedná o úplné hlouposti, třeba jestli koupit těstoviny kolínka nebo vrtule, ikdyž si to uvědomuji, že je to vesměs úplně jedno, stejně pak nemůžu přestat myslet na to, že jsem se rozhodla špatně, případně se nerozhodnu vůbec a nebo musím koupit oboje a pak mám výčitky z toho, proč toho kupuju tolik a že jsem měla vzít jen jedny a začíná další kolo....prostě se točím pořád ve stresu, jeden stres vystřídá druhý...
Jednou je to hodně intenzivní, pak méně, ale je to tu pořád...

autor
24. led 2023

Vypozorovala jsem že mám i větší svalové napětí, přistihnu se třeba že mám zatnuté zuby z nervozity, nebo ruku v pěst a když ji následně chci povolit tak je dost ztruhlá ...
Mám výčitky že jsem si celý život přála zdravé děti které mám a nemám z toho žádný dobrý pocity žádnou radost, samozřejmě jsem ráda že je mám, ale proč nemám pocit prostě radosti? Jsem úplně bez pocitu, u všeho...

autor
24. led 2023

A doktoru už 4 roky řeším šílenou únavu, jsem unavená snad pořád ikdyž k tomu nemám žádný důvod. Byla jsem na milionů vyšetření....
Hematologie, neurologie, nefrologie, onkologie - tam brali krevní markery, magnetická resonance, sono...teď jdu ještě na plicní.
Vrací se mi různé záněty na které nezabírají antibiotika....tak už je tu jen poslední možnost, že je to vše psychické.

pampeliska1313
24. led 2023

.

mari90
24. led 2023

.

levandule_k
24. led 2023

Netrpím. Mám ráda psychosomatiku, která zjednodušeně říká, emoce, které nestačí zpracovat hlava, se projeví nemocí. Tedy se nedivím opakovaným zánětům, tělo je vyčerpané, tak ho pak kdejaká bakterie/virus dělají paseku. Ty jsi v permanentním stresu. A tělo je z toho stresu přetížené. To je jak kdybys na vozík, který uveze 80 kg, pořád nakládala 100. Dle mě to souvisí s psychikou, ale ne tak, že si to jen vsugerováváš, ale s tvým permanentní stresem.

Tady to bude chtít terapie a práci na sobě.

marianarem
24. led 2023

A bola si aj u gynekologa? Ak to preslo v tehotenstve, tak to moze nejako suvisiet s hormonmi.
A u psychiatra si nebola, neskusala si nejake lieky? Samozrejme aj terapiu treba skusit, ta nezaskodi vlastne nikomu, ale toto mi pripada uz ako keby nefungoval nejaky hormon alebo neuroprenasac. Unava bude sposobena tym neustalym napatim, je to tak trochu ako permanentny sportovy vykon.

autor
24. led 2023

@marianarem ano byla, v loňském roce mi dělal 3x nějaký profil + 2x moje obvodní na štítnou žlázu, vše bylo v pořádku .

marianarem
24. led 2023

Tak potom uz ostava asi len ten psychiater. Lieky su teraz vselijake, je sanca, ze nieco ti pomoze.

30bar
24. led 2023

Nemas tetanii? Pisni když tak sz. Taky jsem úzkostliva

terka_37
24. led 2023

Naše duše je mocná a když už nemůže, je NEmocna a tělo s ní. Když lékaři nikde nic nenašli, tak je potřeba léčit psychiku. Najdi si dobrého psychiatra a hlavně dobrého terapeuta. Není to žádná ostuda, naopak, je velká síla si přiznat, že potřebuji pomoci🙏 Z moji zkušenosti v tomhle rozjetém stavu fungují jen oba dohromady. Kdybys chtěla, klidně napis. Posílám sílu❤️