Ahoj, čeká mne gastroskopie. Kdo máte zkušenost, dá se to i bez injekce? Davivý reflex mám tak normálně (takže běžný život ok, ale třeba prohlídka krku mě nadavovat celkem může). Cíťa jsem jak na co, u zubaře nechávám píchat všechno, porody jsem třeba dala "levou zadní" bez ničeho. Doprovod mít budu, ale po zákroku potřebuji na úřad a tak. Díky za zkušenosti.
Nechci strašit ale to radši bych rodila než tohle 😄Mě nic nedávaly do krku a byl to masakr už nikdy
Ja jsem to zvladla bez injekce 😉
Já to teda bez sedace nezvladla, porod mi proti tomu přišel jako pohoda.
Než by zabrala injekce, tak je vyšetření hotové, tady je to běžící pás. Stříknou znecitlivující sprej do krku a jde se na věc.
U nás se injekce nedává. Dá se to zvládnout. Stříknou ti umrtvovací sprej do krku. Hlavně při tom dýchej a nezadržuj dech. To mi radil manžel a švagr, který na tom byl několikrát.
Chodím pravidelně a injekce za mě lepší.
Šla jsem tam rovnou s kolegyní, zkusili mi strčit gastroskop, nedala jsem to, tak mě zesedovala
Určitě oblbnout.. zaprvé je pak sranda, a za druhé to rychle uteče...a odblbnes se za chvíli, budeš moc jít normálně na úřad...
Ahoj, letos uz jsem byla 2x, da se to zvladnout v pohode. Nic uklidnujiciho si nedavam, jen ten sprej do krku a naposledy jsem jela po tom rovnou nakupovat 🙂 Pro me je horší vrtani zubu
A proč si nechceš nechat píchnout injekci? 🤷🏼♀️ Byla jsem 2x a bez injekce bych do toho nešla. 😅 Ani moc nechápu proč trpět zbytečně. 🤔 Ta injekce ti od dávení moc nepomůže, ale alespoň to tolik nevnímáš. Navíc ten oblbovat působí tak půl hodiny, takže pak si úplně v pohodě. 😉
Zvládla jsem bez. Žádný horor to není a je to fofr 🙂
Byla jsem cca mesic zpet. Jen sprej do krku a jako prijemne to neni, ale prezit se to da.
Všem děkuji, když jsem tam dneska šla, zeptala jsem se, co mi doporučí a doporučili spíše se sedací.
Tak jsem souhlasila a bylo to v pohodě, vlastně si to tak nějak ani nepamatuju, nechali mě ještě hodinku na lůžku (usnula jsem) a pustili mě až s manželem, pak jsem ještě další hodinu prospala odpoledne doma.
Jinak jsem ale neměla problém normálně fungovat.
Byla jsem loni, dá se to zvládnout. Stříknou ti takový sprej do krku, který trochu ten reflex otupí. Vyšetření i s odebráním vzorků trvalo všehovšudy 3 minuty, možná ani ne. Celou dobu jsem koukala na monitor. Pak jsem půl hodiny nemohla jíst ani pít kvůli tomu spreji, ale hned jsem šla domů. Jako nebyl to top zážitek, ale mám za sebou asi horší věci než tohle.