Gastro vs. kolono. Co je horší?

lokin1991
25. srp 2020

Krasny den podstoupila jsem pred několika lety gastro.. A teď ve čtvrtek me čeká kolono jelikož mám nnabet na zánět střeva.. Zkušenosti dekuji

lokin1991
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucinkamarecek
25. srp 2020

@lokin1991 ahoj mě dělaly prvně gastro a pak oboje naráz i s kolonem. Urcite kolono méně citlivé dle teda zánětu,

puhelin
25. srp 2020

Pri obojim jsem se nechala uspat. Behem druhe kolonoskopie jsem se probudila a bolest to byla hrozna.
Takze doporucuju uspani pri obojim.

sharka88
25. srp 2020

Mám zkušenost s obojím. Gastroskopie byla velmi nepříjemná, ale nebolela, až na zhmožděný krk po polykání sondy. Kolonoskopie byla u mě silně bolestivá i přes podané léky. Po vyšetření jsem byla ještě pár hodin mimo a byla ráda za doprovod.

lv
25. srp 2020

Muž má za sebou x krát (má Crohna) a tvrdí, že raději 10x kolono, než 1x gastro. Vzdy ho tak oblbnou injekci, že jezdim s nim, ridit nemůže rozhodně

barunka1408
25. srp 2020

Já byla na gastru. Je to nepříjemné, ale otázka 2minut ? Podle toho co mi říkali ostatní čekala jsem to horší. Kolono se u nás děla s oblbovakem v zile takže nevíš nic.

alubif
25. srp 2020

Během tří dnů jsem nedávno prosla obojí, za mě horší mnohem gastro. Ač trvalo jen 5 minut, byl to fakt hnus, už jen ten splichanec do krku. Kolono jako takove vyšetření v pohodě, člověk je na oblbovaku. Nic jsem necítila. Po vytření se hodinu odpočívá na ,,dospavaku" . Horší byla priprava. Hnusné bylo vypít ty 4 litry Fortransu. Hned první lok mě nakopl🤢. Musela jsem si do něj nalít hromadu sirupu a i tak to byl humus. Samotné vyprazdňování v pohodě.

berenika39
25. srp 2020

Byla jsem na gastroskopii nosem, je to relativně pohoda, dělají to dnes už všude, určitě lepší než polykat sondu....doporučuji.
https://www.egk.cz/www/cz/n_transnasalni_gastro...

brussali
25. srp 2020

@lokin1991 byla jsem jen na kolono. Nejvetsi strach jsem pomalu mela z pripravy a vyprazdnovani. Celkem to slo. Samotne vysetreni po injekci oblbovakem, celkem v pohodě, jednou trochu zabolelo, jak zastrachal v zatacce, za chcili bylo po vsem. Odesla jsem po vlastnich s doprovodem. Nemela jsem teda uvnitr nic bolestive zanetliveho, to nemohu soudit...

aselluska
25. srp 2020

Kamarádka byla na obojí a horší je prý vrchem. Sama zkušenost mám jen vrchem a řeka bych, že ten umrtvovák do krku, kdy ti to smrdí, nechutná, slintáš a ještě ti tam tu hadici doslova narve (teda aspoň mě ) a máš dávivý reflex je horší. Spodem je buď narkóza lokální nebo celková a i při lokální prý nic necítíš. Cítíš, že tam něco máš, ale oproti krku to cítit není, ale strach z neznámého chápu.

ariadna12
25. srp 2020

Za mne je horsi gastro, ale jde to prezit.

lokin1991
autor
3. zář 2020

Tak dekuju moc všem podstoupila jsem to a za mě super rychle pan Dr velice milý vse vysvětlil.. Mela jsem tedy oblbovacku ale nic nebolelo jen takový menší bolesti jako při MS 😉a to jsem se tak silene bala 😄