Fleky na těle jako cuclfeky. Zkušenosti?

priscilla90
2. dub 2020

Nesetkal se někdo, prosím, s takovými fleky? Udělaly se mi včera dva. Jsou jakoby pod zadkem. A dnes už jsou čtyři a sytejsi. 😬 nebolí, nesvedi, na dotyk je necítím. Nic neobvykleho jsem nejedla. Max jsem teď měsíc skoro nejedla pečivo a teď jsem si trosku dala. Jestli by to třeba bylo tím. Ale nikde jsem si nikam nesedla. 😔 Tak nevím. Děluji za rady ❤️

misko5
2. dub 2020

Ahojky, neměla jsi někdy v poslední době klíště?Mamce se objevily fleky, klíště měla kdysi, nevíme kdy.. Byla to borelióza, měla troje antb..taky jsme nevěděli, trvalo dlouho než se na to přišlo..Jsem zvědavá co to bude u tebe.. drž se.

misko5
2. dub 2020

Jo a taky měla červené fleky.. nejdřív jeden na předloktí, pak se objevily další- na krku a pak na boku..

zmrzlinka
3. dub 2020

Muze to být borelióza.

priscilla90
autor
3. dub 2020

@misko5 No ale klíště jsem neměla určitě tak 15 let 🤭. Pokud nemůže byt borelioza i z něčeho jiného, tak, tak toto je nepravděpodobné podobný. Dekuju! ❤️🙂

vendelinka08
3. dub 2020

@priscilla90 boreliózu už nemusíš mít jen z klíštěte

hancazivocich
3. dub 2020

@priscilla90 - já to kdysi měla...a nedávno někde nad lopatkou na přechodnou dobu taky....když to namočíš, zrudne to a jakoby víc ,,svítí"?

priscilla90
autor
3. dub 2020

@hancazivocich Ano, večer po sprše to je vidět nejvíc. 🙏 A co je to u tebe?

terezz29
3. dub 2020

Borelioza vypada jinak.

hancazivocich
3. dub 2020

@priscilla90 - u mě to bylo na nohou ...uzavřela to tenkrát jako lupenku, na zádech si nikdo nevěděl moc rady, časem to zmizlo...ale někdo mi říkal, že něco jako atop. ekzém....jsem astmatik, alergik, normálně mám kůži jakoby lehce pupínkatou....nevím po čem to zmizlo...jestli máš radioxar, tak promazávej tím....může to být i dietní chyba...kvasinka, lepek...cokoliv...já reaguju na vše...zkusím dohledat fotku, ale vypadalo to totožně..na nohou to mělo tenkrát tendenci jakoby místy ,,mizet" a vybledávat...po sprše to zrudlo..nesvědilo, nebolelo, ale hyzdilo

hancazivocich
3. dub 2020

@priscilla90 - mně to vylítlo, když ex boural a já nevěděla, jestli je celej...volal mi zpět, že měl nehodu..do toho záchranář se ptal - kde je ten zraněnej a jak moc....a zdechlo to...neměla jsem o něm zprávy přes dvě hodiny...zraněnej byl ,,naštěstí" ten druhej..stres byl spouštěč...MUdra to uzavřela jako lupenku, kortikoid. mast..pak detox kůra od léčitele - jen bylinky s respektem k nastaveným kortiko a bylo to pryč...pak jednou na rameni..

hancazivocich
3. dub 2020

@priscilla90 - jinak na pohled to vypadalo jakoby ,,vysušený", při jedný straně se to lehoučce šupinatělo..nijak enormě to nevystupovalo..

mamio
3. dub 2020

@priscilla90 vypadá to jak petechie, nech si udělat krevní obraz

vrabcak0007
3. dub 2020

@priscilla90 kdyz se moji sestre zacaly delat casto podobny modriny, zjistili ji spatnou srazlivost krve...urcite si skoc na krev at je to co je to..

misko5
3. dub 2020

@terezz29 tak todle je ukázková fotka, jj. Ale fakt ty mojí mamce našli borelie v krvi. Asi je tam měla delší dobu. Nebyla to reakce přímo po klíštěti jak je běžné, že člověk hned ví..my nevěděli do posledka. Až po různých návštěvách doktorů napadlo udělat kožní krevní testy..

misko5
3. dub 2020

Každopádně my všechny se můžeme domnívat.. řešit to musí zakladatelka sama..

priscilla90
autor
4. dub 2020

Já si zavolám obvodnimu, jestli mi udělá ten krevní obraz. Nevím, jak moc velká ,,prkotina” tohle je, ze tam v tyhle době kvůli tomu chci jít. Aby mě neposlali někam. 😀

hancazivocich
4. dub 2020

@priscilla90 - tak se s ním domluv a pošli ty fotky jemu...

iveta123456789
12. srp 2021

@priscilla90 Ahoj, mohu se prosím zeptat co to nakonec bylo? Mám v podstatě totožné na stehnech. Na sluníčku výraznější, bez sluníčka méně výrazné. Ale úplně nezmizí vůbec :/ Nesvědí, nevím o nich, ale strašně to vypadá. Díky moc

littlezomie
2. čer 2022

Tento druh fleků (červený o velikosti mince), se též velmi často objevuje při alergické reakci na léky. Je možné, ze někdo z postižených začal brát nějaké nestandardní léky. Můžou to způsobit např. silné ATB. Stejně tak to ale může v případě lékové netolerance způsobit i navýšení již dlouhodobě podávaného léku. Také podobné fleky mohou způsobovat plísňová onemocnění.