Extrakce zubu. Jak dlouho vyplachovat ústa kysličníkem a Corsodylem?

lusinek12
29. bře 2023

Dobry den
Zeny prosím poradte vcera jsem byla na vytrzeni zubu..ale dr mi tam nedal zadny tamponek doma jsem to zkoumala. Jak to vypada a mam tam neco bileho a vstrebavaci stehy nix ani nerikaly ze mam něco vyndavat hlavně to bile je primo na te rane a kdyz si tam najedu jazykem tak je to takovy mekke... Mam kasovitou stravu a dneska jsem si vyplachovala 3% kyslocnikem naredeny vodou.. A jeste jsem si koupila corsodyl ale ten jsem zatim nepoužívala co jsem cetla prej to barvi zuby .. Popr zeny jak dlouho vyplachovat usta ty kyslicnikem a corsodylem...??

lenerka1
29. bře 2023

@lusinek12 Nic jsem nezkoumala a hlavně nevyplachovala, ať se nestrhne strup. Ten druhý den jsem usrkavala šalvějový a heřmánkový čaj s tím, že jsem se snažila, aby se to dostalo až k ráně, ale vždy jemně.

lusinek12
autor
29. bře 2023

Vyplachovala jsem az druhy den 24h po extrakci alw neee doslova vyplachovala jen opatrne v puse mlela vodu s kyslcnikem a vyplivla..

mishka87
29. bře 2023

Extrahovali mi 3 stoličky a ani jeden steh nebyl potřeba. Uvnitř se udělala krevní sraženina a byla jsem poučena, že tím směrem nemám klasicky vyplachovat minimálně týden, než se sraženina vstřebá. A kysličník rozhodně není třeba, jelikož před infekcí v ráně chrání právě ta sraženina. Zuby na té straně jsem si čistila jednosvazkovým kartáčkem a "výplach" dělala opravdu jemně. Jakoby jen prolít pusou.

lusinek12
autor
29. bře 2023

@mishka87 aha tak jak koukam tak kazdy zubar ma jiny nazor.. Me bylo receno ze prvni den nevyolachovat ani nevycucavat ze zubu.. Druhy den vyplachovat usta při kazdem jidle a 3krat denne vyplach ustni vodou... Co tady tak čtu tak nekdo pisu ze za celou dobu nicim nevyplachovaly ze dr příště zakázal...
Ja vyplachuji ape opravdu opatrne jen proliju pusou jak pise pani..

hafika
29. bře 2023

To bílé je v pořádku, tak se rána po zubu hojí. Nemá se to ničím odstraňovat.

werik153
29. bře 2023

Přesně tak, to bílé je nějaká přirozená sraženina, která se vstřebává a tím se ten zub zatáhne