Dobrý večer, prosím o radu především přítomné lékařky nebo maminky s podobným problémem.
Moje sestra má už 5 týdnů svědivou vyrážku, nejprve jsme si myslely, že to má štípanec od pavouka a obvodní lékař ordinoval mast, jenže vyrážka nezmizela, naopak se rozšířila. Navštívily jsme proto kožní, kde nám bylo řečeno, že se jedná o exém, protože se sestra často koupe ve vaně s pěnou a nekrémuje se. Dostala kortikosteriodovou mast a krém s ureou. Problém se nelepšil, naopak, přidaly se bílé čepy na mandlích, hodně nízký tlak s pocitem na omdlení, v noci zimnice střídá pocit šíleného vedra a do toho stálé svědění a výsev nových pupínků. Opětovná návštěva obvodního zatím bez jakéhokoli pokroku. CRP negativní (měly jsme podezření na zlatého stafylokoka), čekáme na výtěr z krku (spálová angína - ale setra je dospělá, nikdo doma nemá stejné obtíže), dnes jsme dělaly domácí test na duhringův syndrom - negativní. Už jsme zoufalé. Přikládám foto vyrážky - pupínků.
Prosím, nemá někdo podobnou zkušenost, nevíte, co by to mohlo být? Vše se strašně táhne, sestra se uškrábe, jediné, co jí trochu pomůže je vlažná koupel na poté foukání na pupínky.
Moc díky za radu.
Spálova angína to není určitě a ty pupínky mi přijdou spíš jako rozskrabane potnicky. Má je všude po těle.nebo jen někde?
@budouci_maminka Díky za názor, ale neštovice jsme vyloučily, ty měla před 20 lety a navíc by je chytla moje dcera, když spolu jedly nanuk... Můžu vědět, jak u Vás probíhala ta spálová angína?
@leniczka23 Mimo obličeje všude. 3-5 nových každý den. Snaží se to neškrábat.
@tervi u nás spálova angína probíhala, horečky, bílý povlak na jazyku, a jakoby mapa na něm byla, obrovske mandle, vyrážka po těle ale vypadala takhle.
@leniczka23 Tak to je o něčem jiném, zase mimo terč. Moc díky za popis a hlavně foto. Pátráme dál.😱
@tervi hele, co molusky?
Co blechy? Nedávno jsem četla, jako chodila jedna paní po doktorech a nakonec to bylo od blech....
@leniczka23 Zítra se jde znovu na kožní, nadnesené to tam. Díky!
@tervi dcera byla u spály osypaná stejně jako na fotce @leniczka23
Dcera neštovice nutně nemusí chytit a jsou i případy, kdy se neštovice chytí vícekrát za život. Moje teta je taky chytla v 35letech..
Jestli ale každý den vyskakuje jen pár pupínků, taky mě napadají blechy. Jsem na velkém PC, tak vidím ty pupínky lépe a spíš mi to přijde jako pokousané/poštípané než vyrážka nebo alergie
Dobrý den,mohla bych vědět jak to dopadlo?na co jste přišli?řeším teď úplně to samé
@tervi u dcery takhle spalova angína neprobihala, pupínky vypadaly uplne jinak .. tohle mi prijde spis jak nestovice