Epilepsie. Bude brzké vstávání problém?

sara12_
31. črc 2021

Dobrý den,
Mám epilepsii už pět let, co mi na to přišli už jsem záchvat neměla ani jeden. Beru dvakrát denně lamictal 25mg a máme jet s kamarády na výlet a chceme jít na východ slunce jenže problém je, že budeme muset vstávat okolo jedné nebo druhé ráno spát půjdeme asi okolo osmé až deváté. Jsem zvyklá chodit spát v deset, ale když jsem chodila do práce spala jsem okolo půl desáté a vstávala před pátou. Myslíte že bude to brzké vstávání nějaký problém?

maki90
31. črc 2021

@sara12_ záleží jak moc te spánkový režim ovlivňuje...třeba u mě by to jednou prošlo, měla jsem problémy až při dlouhodobém spankovem deficitu např. zkouškové na VŠ a noční buzení s miminama. Hlavně bych pohlídala,abys měla opravdu dost spánku a pravidelně brát léky.

rimortis
31. črc 2021

Nebojte, já beru to samé, už několik let, akorát teda 100 mg, a dělala jsem normálně noční dvanáctky x dní po sobě, pak jsem zas měla malou, ta se budila každé dvě hodiny na kojení, tak si dovedete představit ten spánkový režim a deficit, a bylo to ok. Jestli to berete pravidelně, mělo by to být ok.

michaela_2
1. srp 2021

Tohle je asi dost individuální 🙈 máme v rodině příbuznou s epilepsií a na ni i jedno nevyspani působí. Na dalších 5 ale ne.
Toho konzultuj se svým lékařem, ale ani ten ti podle mě na 100% předem neřekne, jak to bude.