Endokrinologie a potrat. Volat dr.?

themuffin
24. kvě 2021

Zdravím, hledám tu někoho, kdo se též léčí se štítnou žlázou. Doktor mi řekl, že jakmile zjistím těhotenství, že si mám okamžitě zvednout dávku léku a přijít na kontrolu. Tam jsem byla a řekli mi, ať přijdu za čtyři týdny na krev, bez objednání. Nicméně jsem před pár dny samovolně potratila, léky jsem opět snížila a můj dotaz zní, mám tam volat, nebo to nechat tak?

tercasv
24. kvě 2021

Drž se 😟☘️Určitě tam zavolej, řekni co se stalo a oni ti sami řeknou, zda máš přijít na krev.

pampeliska1313
24. kvě 2021

Určitě zavolat, v těhotenství často dávky navyšujou, ohledně krve Vám poradí. A držte se <3

andrea93133
24. kvě 2021

Jsem také léčím se štítnou žlázou a jak jsem zjistila že jsem těhotná (po utz) jsem naklusala na endokrinologii na krev a podle výsledků krve se rozhodovalo zda se zvednou léky nebo ne.. sama bych si bez výsledků krve dávku léků rozhodně nezvedala, nechápu kdo ti to poradil 🤷‍♀️ pak jsem chodila na kontrolu co měsíc a vždy po výsledcích krve se dávky zvedli nebo nechali stejné 🤷‍♀️ po potratu netuším jak to je, ale osobně bych si na krev raději zašla.. a je mi to líto, drž se!

themuffin
autor
24. kvě 2021

Děkuju všem 🙂 snad se nám povede brzy znovu a tentokrát až do konce 🍀🙏 Doktor mi to sám řekl, že úplně první, ještě než jim zavolám, tak si mám dávku navýšit 🤷‍♀️ když jsem tam byla na krvi, tak tam bylo hodně lidí, tak mě šupli k druhé doktorce, té jsem taky řekla, že už jsem si dávku navýšila a řekla, že to je dobře...

lady742
24. kvě 2021

Taky se léčím se štítnou žlázou a u všech třech těhotenství jsem šla vždy na krev a podle toho se rozhodlo zda zvednout dávku nebo ne,určitě není pravidlo hned zvedat dávku,např u posledního tehu mi ani jednou nenávyšovali,tak si akorát tu žlázu rozhodis,nechápu jak může Mudr tohle radit🤦

themuffin
autor
24. kvě 2021

@lady742 já nejsem dokror a osobně tomu vůbec nerozumím 🤷‍♀️ jen se teda držím toho co mi řekli... Dřív jsem ji měla zvýšenou a v dospívání se mi přehoupla zničeno nic na sníženou. Beru 1/2 denně 50, v těhu jsem měla zvýšit na 1 denně

krasna_neznama86
24. kvě 2021

Léčím se se štítnou žlázou, v těhotenství jsem v každém trimestru byla na kontrole a Dr mi upravila léky.

eviicka
24. kvě 2021

@themuffin drž se ☹
Jinak já chodím v těhotenství na kontrolu 8.-9. týden, kde mi doktorka zvedne dávku a vezme krev (pokud by byl problém, řešilo by se podle výsledku). U potratů jsem vždy dávku ihned snižovala (po konzultaci), u dokončených těhotenství snižovala v den porodu. Takže postupuješ nejspíš správně, ale samozřejmě raději kontultuj.

izzylka
25. kvě 2021

V některých případech ta štítka začne s těhu hodně zlobit, proto to navýšení, ono by to ničemu vadit nemělo.
A po potratu se chodí na štítku po 6 týdnech...tak mi to bylo teda řečeno. Ale radši tam zavolej

themuffin
autor
25. kvě 2021

Děkuju všem za rady 🙂 volala jsem tam a dávku jsem měla zase opravdu snížit.

journals
25. kvě 2021

@themuffin A to ti doktor řekl bez aktuálního odběru? Jsem na tom podobně a já naopak mám i po potratu dávku navýšenou celou dobu, protože miminko chceme a tělo se na to musí připravit. Být na tvém místě trvala bych na odběrech. Divím se, že ti to doktor hází takhle od oka.

themuffin
autor
25. kvě 2021

@journals ano, řekla jsem, že miminko opět plánujeme. Řekla, že při zjištění mám opět přijít na odběry, jinak po 3 měsících.