Zdravím, hledám tu někoho, kdo se též léčí se štítnou žlázou. Doktor mi řekl, že jakmile zjistím těhotenství, že si mám okamžitě zvednout dávku léku a přijít na kontrolu. Tam jsem byla a řekli mi, ať přijdu za čtyři týdny na krev, bez objednání. Nicméně jsem před pár dny samovolně potratila, léky jsem opět snížila a můj dotaz zní, mám tam volat, nebo to nechat tak?
Určitě zavolat, v těhotenství často dávky navyšujou, ohledně krve Vám poradí. A držte se <3
Jsem také léčím se štítnou žlázou a jak jsem zjistila že jsem těhotná (po utz) jsem naklusala na endokrinologii na krev a podle výsledků krve se rozhodovalo zda se zvednou léky nebo ne.. sama bych si bez výsledků krve dávku léků rozhodně nezvedala, nechápu kdo ti to poradil 🤷♀️ pak jsem chodila na kontrolu co měsíc a vždy po výsledcích krve se dávky zvedli nebo nechali stejné 🤷♀️ po potratu netuším jak to je, ale osobně bych si na krev raději zašla.. a je mi to líto, drž se!
Děkuju všem 🙂 snad se nám povede brzy znovu a tentokrát až do konce 🍀🙏 Doktor mi to sám řekl, že úplně první, ještě než jim zavolám, tak si mám dávku navýšit 🤷♀️ když jsem tam byla na krvi, tak tam bylo hodně lidí, tak mě šupli k druhé doktorce, té jsem taky řekla, že už jsem si dávku navýšila a řekla, že to je dobře...
Taky se léčím se štítnou žlázou a u všech třech těhotenství jsem šla vždy na krev a podle toho se rozhodlo zda zvednout dávku nebo ne,určitě není pravidlo hned zvedat dávku,např u posledního tehu mi ani jednou nenávyšovali,tak si akorát tu žlázu rozhodis,nechápu jak může Mudr tohle radit🤦
Léčím se se štítnou žlázou, v těhotenství jsem v každém trimestru byla na kontrole a Dr mi upravila léky.
@themuffin drž se ☹
Jinak já chodím v těhotenství na kontrolu 8.-9. týden, kde mi doktorka zvedne dávku a vezme krev (pokud by byl problém, řešilo by se podle výsledku). U potratů jsem vždy dávku ihned snižovala (po konzultaci), u dokončených těhotenství snižovala v den porodu. Takže postupuješ nejspíš správně, ale samozřejmě raději kontultuj.
V některých případech ta štítka začne s těhu hodně zlobit, proto to navýšení, ono by to ničemu vadit nemělo.
A po potratu se chodí na štítku po 6 týdnech...tak mi to bylo teda řečeno. Ale radši tam zavolej
Děkuju všem za rady 🙂 volala jsem tam a dávku jsem měla zase opravdu snížit.
Drž se 😟☘️Určitě tam zavolej, řekni co se stalo a oni ti sami řeknou, zda máš přijít na krev.