Ahoj chtěla bych pomoc aby mi někdo řekl jak vyléčit emotofobii strach z vracení 😕 ničí mi to celej život mám už z toho depky 😫 ještě mi nebylo ani 14 takže je to těší :/ když jsem to řekla mamce tak řekla že ať už jí dam pokoj že prostě do školy budu chodit a taťka je na tom podobně☹️ Bydlíme v cizině a já tu nerozumím takže nemůžu mít terapeuta😞 nevím co s tím, rodiče mi nepomůžou 😢 tak to musím udělat přes internet tak kdyby někdo neměl nějakou radu?:( protože já už se s toho psychicky zhroutím.Moc děkuju za každou zprávu❤️
@zelenaesmolda chodím ale tam chodím jenom abych se ten jazyk naučila jinak dělám českou školu přes internet
@svetilkova201
vetsina zemi poskytuje cizincum tlumocnika pokud oni nerozumi.
@zelenaesmolda ale je to těžký s rodiči 😕 nevěří mi😔 nevím jak jím to dokázat:( a já už to psychicky nedávám
@svetilkova201 ahoj, tvi rodice zrovna citlivosti neoplyvaji, co? Ke komu z nich mas vetsi duveru?
@svetilkova201
co se sverit ve skole?nebo jit rovnou sama k lekari,to by neslo?
@sudylichozrout
podle me si klasicky mysli,ze simuluje.
@svetilkova201 koukám,že se ti podařilo pojmenovat svůj problém. Jen se zeptám, trpěla jsi tím už v Čechách, nebo až po přestěhování se. Jinak mě napadá, pokud děláš školu po internetu, mohl by se najít i nějaký online terapeut.
@amazonkajanik
bez rodicu online terapii asi delat nebude,byva to draha zalezitost
@zelenaesmolda jenže pokud ji nebudou naslouchat a nepochopí, že potřebuje pomoct, její problém se může prohloubit a přidat se další psychické potíže. Nechci ani domyslet, kam až by to mohlo zajít
@amazonkajanik
ano,proto jsem navrhla at se sveri bud ve skole nebo jestli ma moznost tak at jde sama k lekari 🙂
@svetilkova201
v jake zemi zijes?
@zelenaesmolda jenže holce nebylo ještě 15let, tak aby v tom nebyl problém, že není přítomen zákonný zástupce
Tak já jsem to vůbec nepochopila, pro jistotu jsem si pomohla googlem a asi to má být strach ze "zvracení", ne? Je to pro tebe velký problém? Protože já v životě zvracela dohromady tak možná 5x (a to mám dítě ve tvém věku), je mi to nepříjemné a pokud to není vyloženě akutní, tak to umím částečně potlačit. Takový strach pavouků mi přijde, že člověk musí překonávat v životě mnohem častěji. Jinak další dotaz, jaká škola se dá v ČR dělat přes internet? Neznám takovou a ráda bych ji poznala, pokud existuje, mohla by být řešením pro jednoho člověka, kterého znám. V jaké zemi žiješ? Myslím, že ve většině škol v Evropě je celkem běžný školní psycholog, který bývá na docela slušné úrovni. A pokud chceš svůj problém řešit, nejspíš je to slušná motivace proto, se jazyk rychle naučit.
@amazonkajanik měla jsem to i v česku ale nějak moc silní ne byla jsem i v pohodě ale asi tak před měsícem se to zhoršilo
@amazonkajanik
no tak zkusit to muze,nic za to neda.
@zuzkasim ve Španělsku. Prostě ta emotofobiie je strach že budu zvracet třeba na veřejnosti a nerada chodím ven kvůli tomu
@sudylichozrout měla jsem v mamce ale přestala,už jsem jí to rikala 100000 ale ona už prej na to nemá nervy a už mě v tom ignoruje taťka s tím prej teď nic nevyřeší :(
@zelenaesmolda ano myslí si že to dělám kvůli tomu že se mi nechce do školy ale to je pak na nic když ti nevěří a ty máš někdy chuť skočit z mostu :(
@svetilkova201
zkus si vyhledat ceskou a slovenskou komunitu ve spanelsku,jsou lokalni skupiny cesi a slovaci v... nekdo by ti tam mel byt schopny poradit co v takovem pripade delat protoze nejsi jeste plnoleta,popripade treba jit s tebou a tlumocit
@svetilkova201 tvou fobii způsobilo něco jiného. Strach z pozvraceni se a následného trapasu je následek, ale příčina je někde. Můžeš mít potlačenou vzpomínku, kdy se mozek chrání ( už se mi to taky stalo a nevzpomnela jsem si ani po 16letech), ale zároveň mozek nechal stín, který se teď připomíná tou fobii.
@svetilkova201 A ta škola přes internet? Klidně hoď odkaz.
@zelenaesmolda Španělsko
@zuzkasim já nevím jak se jmenuje 😞
@svetilkova201 No tak jestli tu školu děláš na internetu, tak asi víš, na jakou adresu chodíš, ne? Nebo od koho ti chodí úkoly? Já netuším, jak to funguje, jen nic takového neznám a trochu se divím, protože se v oblasti školství pohybuju. Neznám vše, o to víc mě to zajímá. Pokud nejsi troll, tak by neměl být problém školu zjistit nebo dát takové indicie, aby se k ní dalo dopátrat.
@svetilkova201 je to strach ze Zvracení.
Jinak můj muž to měl také tak. Někdy v devíti se rodiče odstěhovali do Holandska a prdli ho do tamní školy. Mluvili na něj jen anglicky a on nerozuměl ani slovo. Trvalo to asi půl roku a pak se ze dne na den prostě zlomil a mluví anglicky pomalu lépe než česky.
Moje mamka má zase ve škole holčičku z Japonska. Neumí slovo česky, hrozně málo anglicky. Nedá se s ní nijak domluvit. Rodiče má v japonsku. Musí být úplně hotová tady.
Jestli bydlíte v zahraničí, tak stejně těžko půjdeš na nějakou terapii, když terapeutce nebudeš rozumět. Na internetu se dá koupit terapie i třeba přes Skype. Ale na tohle by to chtělo regulerně antidepresiva. Jinak to holt musíš překonat, přežít. Nebude to trvat věčně :(.
@vitezove
muze chodit s tlumocnikem,nevim jak ve spanelsku ale v UK ma na ne pacient narok pokud neumi jazyk
@zelenaesmolda tak tj fajn. Ovšem pokud rodiče nechtějí o tom ani slyšet, tak nenadělá nic. Ale takhle... musí to být velmi špatní rodiče. Když je dítě prosí o pomoc a oni ho ignorují.
@vitezove a myslíš že to jednou přejde?:(( protože jedna paní to nelecila a měla to 26let😢
@svetilkova201 zkus si promluvit o samote s tatou. Rekni mu vsechno, co te trapi, vse, z ceho mas strach a zeptej se ho, jak by ti mohl pomoci. Zadneho rodice takova zpoved nemuze nechat jen tak.
@zuzkasim já vám jí nechci říct protože se bojím že by jste tam napsala proto jsem napsala na tuhle stránku aby mi někdo pomohl bez toho aby to někomu říkal
@svetilkova201
aha,ty nerozumis jazyku zeme ale do skoly tam chodis?to je nejake divne ne?