Emetofobie. Máte zkušenost?

a___1
16. led 2024

Ahoj, v okolí řádí střevní chřipka a já trnu, aby neskončila na mě nebo na partnera. Preventivně užívám Biopron forte, homeopatika Arsenicum album 15ch - ve chvíli, kdy je mi aspoň trošku zle.
Vyzkoušela jsem dechová cvičení, relaxační pohyby a cviky, ale nezabírá. Dalším krokem je psycholog, kterému jsem již napsala, fobie je ochromující. Nespim, bojím se jist, strachují se o partnera. Mate zkusenosti?

1pomnenka
16. led 2024

Na jednu stranu tě chápu, na druhou ne, protože střevní chřipka je většinou jednodenní záležitost a fakt se dá přežít.

a___1
autor
16. led 2024

@1pomnenka Já vím a o to je ten strach z toho horší. Je to úplně hloupé, ale já si nemůžu pomoct.

verciiik
16. led 2024

@1pomnenka to si stejně tak racionálně můžeš říct, že se dá přežít vzít si do ruky obřího pavouka/hada/vlézt do uzavřených prostor/dosaď si cokoli 🙂

pro autorku, zkušenost nemám, ale jestli tě to až tak ovlivňuje, doporučila bych to pořešit s nějakým odborníkem (a tím nechci říct, že jsi blázen, ale že jsou metody, které s fobiemi umí trochu pomoct 🙂 )

a___1
autor
17. led 2024

@verciiik naštěstí jsem z té generace, která se nestydí za psychologem zajít. Sama jsem ji chtěla studovat. Nicméně pracuji s lidmi ve všem věku, a hlavně s dětmi, dělám velmi specifickou práci, ve které by mě toto mohlo začít omezovat. A vlastně i trochu omezuje. Proto se ptám na zkusenosti, zdali někomu pomohla právě K-B terapie, kineziologie, čínská medicína… cokoliv. Za cokoliv budu vděčná, abych začala bez strachů normálně spát, neměla strach cestovat, užit si jídlo v restauraci, atd.❤️

verciiik
17. led 2024

@a___1 promiň, přehlídla jsem tu část, že psychologovi už jsi psala. Každopádně držím palce 🙂