Ahoj všem,
Minulé úterý jsem začala užívat Prednison, Estrofem, Utrogestan, Acidum Folicum. Od té doby mám zhoršující se ekzém na který nic nepomáhá. V pátek jsem byla na ET, takže antihistaminika se bojím vzít.
Kdyby šlo o pár pupínků tak to neřeším, ale mám už zatvrdlé mokvající místa a dost do bolí.
Předem díky za jakoukoliv odpověď
Popravdě na jsem atopii a nemá jsem příšerný ekzém v obličeji v 1. Trimestru a všichni mi svorně říkali, že jsou to hormony a byla to reakce na vitamíny pro těhotné od Dr. Maxe... takže i ten femibion by to mohl být...
@ditmira Taky jsem zažila mokvající ekzém, vyzkoušela jsem ledacos, zabrala mi lopuchová mast, ale nikdy jsem nebrala tolik hormonů jako ty.
@levandule_k jsem ráda že v tom nejsem sama. Je pravda že nacpat do sebe za den 6 ks Utrogestanu, 2x Estrofem a k tomu Prednison je dost.
To se zeptejte přímo na klinice jestli to s ním jde. Jinak u nás to probíhalo vše v pořádku, hlavně nemějte strach. Zadaří se, uvidíte.
Za to asi mohou ty hormony, nicméně se dost divím, protože prednison je kortikoid, který utlumuje imunitní systém a používá se i při silné alergické reakci nebo atopickém ekzému... Rozhodně bych se poradila v centru, případně na kožním...