EB virus a únava - máte zkušenost?

martina468
15. črc 2021

Zdravím maminky,máte někdo zkušenost s tímto virem?Byla jsem u Mudr na krevních testech s tím že jsem neustále unavená,a tam mi zjistily že jsem přišla do kontaktu s tímto virem,ale už asi někdy dřív,že jsem musela něco přechodit,ale vůbec nevim kdy a co 🤷všude čtu o mononukleóze,ale nejsem si vědoma že bych prodělala třeba angínu...Jinak Mudr říkal že se může vir zaktivovat a proto ta únava.(jaterní testy mám v pořádku)zmizí ta únava?

barmil
15. črc 2021

@martina468 mela jsem v první třídě a pak reaktovaci v 25, skončila jsem na JIP na Vinohradech, mysleli, že mám leukemii. Byla jsem tam vyřízená, že se mi přestala fungovat krvetvorba.
U mě to byla unava, porad pokaslavani, zadýchaní až funeni při obyčejné chůzi, srdce mi busilo jak o závod, průjmy, afty, padaly mi vlasy.

martina468
autor
15. črc 2021

@barmil a co to může vyvolat?mě trápí teda ta hrozná únava,a pobolivaji mě uzliny a také se zadychavam.Jak dlouho vás to trápilo?

barmil
15. črc 2021

@martina468 pry se to reaktivuje dlouhodobým stresem. Mně trvalo tři měsíce, než jsem se dala dohromady.

alechandris
20. črc 2021

Ja mam vetsi reaktivaci pravidelne 2x rocne v obdobi kdy se meni rocni obdobi. Jinak pri zmenach pocasi, kdy mam oslabeny organismus, mam vyssi cisla protilatek v krvi taky, unavu, bolest kloubu.

martina468
autor
20. črc 2021

@alechandris a jak dlouho to trvá než se tělo zas vrátí do normálu?měsíc?

alechandris
20. črc 2021

@martina468 u tech mensich, jsem vetsinou druhy, 3 den fit, kdyz mam reaktivaci viru fakt se vsim vsudy, tak to je vzdy na cca ten mesic. Z tehle duvodu bastim celorocne multivitaminy a snazim se ruzne organismus podporovat.