Dušení se. Nestalo se to některé z Vás?

18. črc 2020

Ahoj holky,
ted se mi stalo, ze me zacalo pichat vlevo pod prsem, stahl se mi krk a nemohla jsem se nadechnout. Srdce hodne busilo. Musela jsem si poradne odkaslat, aby to povolilo a sla se omyt studenou vodou. Mam chytre hodinky, ktere meri tep, tak jsem si ho zmerila a v poradku. Jsem z toho trochu vydesena, ale uz je mi dobre. Nestalo se to nektere z vas? Diky.

alexandra1625
18. črc 2020

Mne sa toto deje keď mám alergický záchvat

autor
18. črc 2020

@alexandra1625 ale ten by me asi nepresel sam od sebe, ze? 😟

alexandra1625
18. črc 2020

No ak máš na niečo alergiu tak áno. Ja mám silnú alergiu na peľ a také veci a mne stačí aby bolo niekde viac kvetov a ja sa k nim priblížila a sem tam si po mňa aj záchranka príde

marcicek84
18. črc 2020

Prosim te,sundala sis rousku??? 😂😂😂

marcicek84
18. črc 2020

Jeste by to mohla byt panicka ataka,jestli jsi z MSK,tak bych se tomu nedivila,co nam tady hygiena dela je masakr...

autor
18. črc 2020

@alexandra1625 chudino 🙁 to jsem na tom jeste “dobre”, ale bylo to teda strasny. Objednam se na alergo, mam teda mesic do porodu, tak snad se to stihne.

autor
18. črc 2020

@marcicek84 😅😅😅 nene, nejsem, jsem z jizni Moravy.

marcicek84
18. črc 2020

Neboj,to k vam taky dojde tak za 4-6 nedel...protoze tady zavadeji opatreni a nikdo nevi proc,kdyz narusty jsou mensi a mensi,ani to neumi zduvodnit,lide se zacinaji bourit,v pondeli se ma demonstrovat,oni to zas prepiskli,uplne preskocili mezistupen a je otazkou,jestli na to maji vubec pravomoce,problemy ve firmach jsou od pendleru z polska a nebo z OKD.

amazonkajanik
18. črc 2020

@marcicek84 hele,pendleri,to je samo o sobě. Ještě platí,že ve zdr.zařízení mají být roušky. Byla jsem v sobotu na prevazu. Tam frajer,že si rozsekl ruku a podává žlutou kartičku (pendler). Bez roušky a v pohodě 🙄

adel2507
18. črc 2020

Mně se stává od prvního porodu něco podobného..Hodně mě pichá někde kolem žeber a mám pocit, že se nemůžu nadechnout. Po letech zkoumání jsem došla k závěru, že je to od páteře.🙂
Nebolí tě záda, nebo za krkem? A kdy se ti to stalo? Mě se to právě stává většinou když třeba dlouho sedím u televize..

autor
18. črc 2020

@adel2507 jojo, zada me boli hodne - jak hrudni, tak krcni pater. Stava se mi to jen vleze nebo polosede, jindy ne. A co s tim delas? 🙁

adel2507
18. črc 2020

Tak to by mohlo být ono..jak je právě dlouho člověk ve stejné poloze, tak se to stává. No nejlepší by asi byly rehabilitace, ale na to nemám čas.🙂 Tak chodím aspoň pravidelně na thajskou masáž a snažím se každý večer protáhnout si doma záda. Mě právě taky nejvíc bolí hrudní páteř a potřebuju, aby mi to vždycky “křuplo” mezi lopatkama..

autor
18. črc 2020

@adel2507 no, me to hrozne vydesilo a udelalo se mi uplne mdlo. Ja si dala pod lopatku tenisak a valim se po nem. Je pravda, ze od porodu ta zada mam ve strasnem stavu a za mesic me ceka druhy, jestli to bude jeste horsi.. ach jo..

adel2507
18. črc 2020

Aha, ty jsi těhotná..tak to máš teď hodně omezené možnosti. A dost možná to může souviset s tím těhotenstvím..to je těžko říct.🤷‍♀️
Ale možná bys mohla vyzkoušet aspoň těhotenskou masáž..tam by mohli i poradit.

surikata131
18. črc 2020

Mohla to být krátká arytmie, nepravidelný srdeční rytmus, nemusí to nic být, kdyby se ti obtíže opakovaly, tak běž k doktorovi

misaa91
18. črc 2020

Mě se stává celkem často, že jdu spát a asi tak cca do 1-2h nemůžu dýchat, vzbudí mě to a lapam po dechu a nemůžu se nadechnout, pak teda po chvilce se nadechnu, ale je to hrozný pak mě škrábe celej krk a všechno...Ale jsem astmaticka i alergicka, ale stejně dr.mi pořádně neřekl proč se to děje, že třeba to teplo atd...ale nevím no , nepřijde mi to normlani 🤷‍♀️🤦‍♀️

autor
18. črc 2020

@misaa91 mne to taky neprijde normalni, u lekare jsem s tim uz kdysi byla - nikde nic nezjisteno. Tak asi si to vymyslim, ze.. 🙄🤦🏽‍♀️

nazka
18. črc 2020

Mně taky hned napadla záda. Mně když se blok e krční páteř, přestanu třeba i na chvíli mluvit, Brno mi ruce, neovládám je.. 3x jsem s tím skončila na ct, jestli to není něco vaznejsiho a vždy krk. Nikdo mi ale nedokázal pomoci, rehabilitace, cvičení, všechno k ničemu. Až pak zdravotní masáže a paní mě naučila dychat a když to na mě jde, tak to rozdycham a zas to jde pryč.. Hlavně je důležitý v ty chvíli nepanikarit a dychat

misaa91
18. črc 2020

Přesně tak, přece když člověk nemůže ve spánku dýchat nebo, že lapa po dechu tak to prostě normální není...mivam to celkem často, vždy to řeknu a nic napíšou třeba dalsi dychadlo, ale neřeknou mi proč nebo takhle...ze podle poslechu a kyslíku vše ok...tak prostě nevím...ale pak se prostě bojím usnout ze, nebo to nechci zase zazivat. Prostě panikarim a kort když za pár dní rodim....

marcicek84
18. črc 2020
misaa91
18. črc 2020

@marcicek84 dekuji, ale nemyslím si , že je to todle...nechrapu a stane se mi to cca 1x za mesic, ale těžko říct...doktori to ví, kam chodím že se mi to stává, tak by mě asi poslali na naky vyšetření...co já vim
Mám astma a alergii tak si myslím že je to tím

merope
19. črc 2020

panika, alergie - normální stav v obou případech

iris92
19. črc 2020

Tohle mi pripada jako panicka ataka, obzvladt pokud to bylo znicehonic a zase samo odeznelo.

beruna84
20. črc 2020

Na konci prvního těhotenství jsem měla problém s dýcháním, měla sem pocit, že se snad nedodechnu. A při tom strašný bušení srdce. Prisuzovala sem to rostoucímu břichu, nejhorší to bylo večer vleže, asi jak byl klid, ale občas i přes den, pri tom hnusným pocitu ze nemůžu dejchat to pak přecházelo právě v tu panickou ataku, že se udusim. Jsem alergik a astmatik, vždycky vše bylo v pořádku u dr. Napadlo mě ještě např skriply nerv v zádech. Jinak u druhého těhotenství to bylo ok, tyto potíže sem vůbec neměla. Nicméně po prvním porodu sem zjistila, že mam problém se štítnou zlazou a od ty doby co jsem lecena, je to ok. Možná bych si nechala zjistit jestli stitnice je ok, včetně protilátek proti stitny zlaze.. Je to každopádně strašně nepříjemný