Ahoj holky, mám dotaz na ty, které již měly menzes, ikdyž kojí. Menzes jsem poprvé dostala, když jsem začala svému synovi dávat příkrmy (v jeho 6,5měsících). Nyní je to již 30 dní a další menzes nikde, zajímalo by mě teda, jak jste to měly vy ostatní, když jedna menzes již proběhla, kdy přišla další? Cyklus byl dříve 28 dní. Stále kojím (denně co 2h, i při příkrmech). Těhotná být nemůžu, díky 🙂
Po vysazení HA pri kojení jsem ms dostala za měsíc a půl ( malému 8-9mesiců. Další přišla za 4mesice..
@astyna Ze zacatku, asi 3 cykly (prvni byl pul roku po porodu), byly delsi - cca 35 dni, pak se to srovnalo na cca 30. Je to ale velmi individualni.
těhotenství u nás nehrozí (ikdyž manžel si dnes dělal srandu), je pravda, že nyní kojím dost - vypadá to, že mláděti rostou zuby a je fakt pijan - odsaju kolem 300 ml z obou prsou, když potřebuju do zásoby. Tak to může být taky tím...Já se už těšila, že to bude zase pravidelné :D
Ahojky, moje prvni menzes bylo okolo osmeho mesice. Prvni byla ok a dalsiho pul roku to bylo brutalni!!! Hrozbne moc krve jako nikdy. Ale preslo to potom a srovnalo se to. A u druheho miminka jsem dostala poprve v jeho sedmi mesicich a ted cekam na druhou🙂. Jen pocitej s tim, ze to je proste masakr, krve jako z vola. Ale srovna se to.
Včera se mi udělalo doma špatně, klesl mi tlak, sotva jsem se držela na nohou, tak mě vzal manžel (ještě že byl doma po noční) na pohotovost, řekla jsem, že to bude možná tím, že čekám menzes (často mi to dělává). Tak mi udělali uzv dělohy…a nález. Buď je tam nějaká tekutina, nebo jsem v 5.tt. Vzali mi krev a v pondělí si mám zavolat. Kontrolovala jsem kondomy a nejsou prošlé, vše jsme důsledně používali, nechápu…Dnes jsem ráno z těch nervů i zvracela…Manžel je napnutý, co z toho bude. Doma máme 2,5r a nyní 7m syna.
Ja rodila v zari a plne kojila a prvni MS jsem dostala pak v lednu. Prvny cyklus byl skoro 50 dni,ale pak se to ustalilo a mela jsem to v prumeru tak 33 dni plus minus par dni...
@astyna udelej test, pokud je nalez 5tt, test 100% bude pozitivni. Pokud tekutina, test bude negativni. Do pondeli to je hrozne dlouho. Ale mimochodem nechapu, proc vysledky za tak dlouho... mi obcas taky bylo takhle, chybel mi horcik, pokud teda nejsi tehu, horcik by na tyto stavy mohl pomoci (i v tehu). Dej pak vedet, jak to dopadlo.
Ja dostala prvni nekdy v dcerinych asi 5 mesicich, plne jsem kojila. Dalsi prisla asi za 50 dni, pak se cyklus postupne zkracoval, az se po cca pul roce ustalil na 29/30 dni. 🙂 jo a dceru jsem kojila do jejich 15 mesicu, takze pak uz chodila MS pravidlene i pri kojeni 🙂
Od cca 2.měsíce jsem brala HA vhodnou při kojení a měla první MS - trvala sice neuvěřitelných 20dní, ale byla tak slabá, že mi to bylo úplně jedno, pak následovala pauza 21 dní a pak znovu MS opět neuvěřitelně dlouhá, ale slabá. Teď jí mám zas, ten cyklus mi přijde pravidelný (u tého HA se nedělá pauza mezi plátíčky), ale už jsem ji vysadila a zkouším, jaké to bude bez ní. 🙂