Druhá dávka vakcíny covid. Jaká byla reakce v těhu?

drndadrnadova
24. led 2022

Dobrý den.
Kdo je těhu a zároveň se v těhu nechal očkovat na covid měli jste po druhé dávce horší reakci než po té první? Po první u mě jen bolest ruky asi 48 hodin maximálně. Asi prosím o podporu a zkušenosti.
Děkuji! A všem nám přeji ať je covid už pryč!

katulen
24. led 2022

@drndadrnadova asi to nerada slyšíte, ale druhou dávku jako těhotná, bych si nedávala. Určité protilátky jste si po první dávce vytvořila. Epidemie, jestli se to tak dá nazvat zeslabuje, za pár týdnů bude v podstatě po všem...... Určitě bych sebe a hlavně miminko neohrožovala, pofidérní látkou...bohužel...

mamikry
24. led 2022

@drndadrnadova Ja jsem teda nebyla tehotna, ale kojici, tedy taky ne uplne na 100% s imunitou. Po druhe davce mi bylo dva tri dny, jako kdyz na me neco leze. Unava, slabost, trosku pobolivani v krku, vic me bolela ruka, jinak nic.

katie87
24. led 2022

@drndadrnadova Byla jsem na první cca 22tt a 26tt na druhé ( chtěla jsem dřív, ale malá mi nosila bacily ze školky). Obavy určitě větší, než kdybych nebyla těhotná, ale rozhodně nevěřím nesmyslům o experimentální látce atd, vyvíjí to odborníci, tak nechápu laickou veřejnost a jejich ubohé názory. Nicméně k věci, po první pouze ručka a po druhé jsem od rána ležela, trochu zvýšená teplota, bolest hlavy, těla. Večer už to bylo dobrý a jela jsem k našim na návštěvu. Úplně stejnou reakcí jsem měla po očkování proti tetanu. Vakcína Pfizer. Je to hodně individuální, vsadila bych i na to jak teď psali, že spousta nežádoucích účinků je díky hlavě, víme o nic tak je očekáváme. Neboj se a určitě na druhou jdi.

katulen
24. led 2022

@katie87 jděte toto říci příbůzným, kterým zemřel někdo z rodiny...po očkování😒

jana_zofie
24. led 2022

Ne. Porad jen bolest ruky. Po prvni, druhe i po treti davce.

vendelinka08
24. led 2022

@katie87 musim se trochu smát....od začátku jsem mela hlavu nastavenou, ze se covidunebojím a že mi covid neublíží.... Asi je to opravdu jen v hlavě. Ma jsem ho jako slavou virózu. Ted jsem měla klasickou a bylo mi mnohem hůř. Jsem ráda, že jsem si to zak nastavila. I bez vakcíny od odborníků.

janylu
25. led 2022

Měla jsem 1. dávku 30tt a druhou 34tt. V obou případech pouze mírná bolest ruky.

linducha90
25. led 2022

@drndadrnadova nechala jsem se očkovat v těhotenství, obě dávky jen únava a mírná bolest ruky

fire85
25. led 2022

Já to asi nechapu, v těhotenství je zakázaný skoro každý lék na kdeco, ale vakcínu do tehuli vesele cpou

katie87
25. led 2022

@katulen a kolik takových zemřelo?? Neznám nikoho narozdíl od těch, kteří zemřeli po nákaze a málo jich není.

katie87
25. led 2022

@vendelinka08 no a to bude tím, že vy sama jste ten pravý odborník 😉

slunea
25. led 2022

Po obou jen únava, tak na jedno odpoledne a mírná bolest ruky cca 2 dny.

slunea
25. led 2022

@fire85 protože pro těhotnou je větší riziko covid prodělat, než riziko vakcíny.

katulen
25. led 2022

@katie87 Vyloženě s nákazou jich zemřelo jako v letech, kdy řádila horší chřipková epidemie. Zbytek "astronomických čísel" bylo dosaženo sčítáním lidí, kteří zemřeli tzv. "s Covidem"..... Primárně zemřeli na jiné choroby, rakovina v terminálním stádiu, kardiovaskulární problémy, či mozkové příhody a pak další "běžný" zápal plic.....ti všichni jsou zaškatulkováni do této kategorie.......víte...lidé se MUSÍ !!!!!! bát. Pak snadno udělají, co jim shora nařídí.....víte.???

ai30
Autor odpověď smazal
Zobraz
mamikry
25. led 2022

@katulen Boze, to je dezinfirmace, ktera byla aktualni tak pred rokem. Kdyz uz chces argumentovat nesmysly, tak alespon aktualizuj na ty nejnovejsi verze.

marge_s
25. led 2022

pokud nechces cist strany a strany blabolu o kapkach do nosu a o tom, jak jsi nezodpovedna apod...moc doporucuju https://www.facebook.com/groups/ockovaniecovid1... , tam najdes zkusenosti - opravdu osobnich - hromadu, bez emoci Kazdopadne, protoze jsem pose...a, tak jsem precetla kde co, udelala mezi znamymi anketu a dosla jsem k zaveru :nikdo nevi jestli druha a treti davka bude horsi nebo lepsi a zcela jiste to ani nesouvisi s tehotenstvim. je to ohromne individualni. (A neboj, je to dobry napad, protilatky pak budou aspon trochu chranit mimino+behem kojeni mu taky pujdou protilatky. Drzim palce)

katie87
25. led 2022

@katulen Loučím se s vámi, naše názory s diametrálně liší 🤦

eliska_f
25. led 2022

@katulen Mohu se zeptat, koho znáte, že by umřel na ockovani? Já znám pár(ona je má kamarádka z vysoké), kde měli covid dvakrát a vždy s tězším post covidovym syndromem. Manželovi kolega z práce umřel v 35 letech. Ano, měl zdravotní problémy, ale nic horšího než obezita (nebyla morbidní) - covid měl u něj rychlý průběh, do 10 dní od příznaků umřel.. To jsou čisté případy z mého okolí, ne to co, co mám od někoho z doslechu..

vendelinka08
25. led 2022

@katie87 ja se za odborníka ani zdaleka nepovažuji....je dobré si zdůvodnit, proč si dát vakcínu. Aby s tím člověk mohl dál fungovat. Každý to vidíme jinak.