Dobrý den, holky jsem opět tu 🫣
Mám jen dotaz ohledně hojení rány po drénu. Měla jsem komplikace při hojení po operaci. V předchozím příspěvku jsem o tom psala. Třetí steh pod břichem mi dělal problémy- udělal se vřídek, praskl pootevřelo se to, vytékalo a byla mi zavedena taková ta „rukavicová“ drenáž.
První mi zalezla do rány já myslela že jsem ji ztratila (nalezla se až po vytažení druhé) prostě mi ji pan doktor jen vsunul do rány a naschle. Jezdila jsem na převazy - vyčištění průplach přelepení. Den posledního převazu tj. 1.11 mi byl vytažen druhý drén našel se uvnitř i ten první a steh který se měl údajně vstřebat ale nevstřebal. Paní Dr mi řekla že to bude ještě vytékat a samo se to zacelí. Mám si to čistit gázou namočenou v peroxidu a chodit na volno aby to dýchalo. Jen když jdu ven nebo spát tak přelepit čistou gázou ne moc vrstvenou ať to dýchá.
Zajímá mě jak dlouho to takhle teče? Je to světle žluté někdy světle červené ale nijak mě to nebolí nepálí.
Jak se dlouho hojí rána po drénu?
Dá se tomu nějak pomoct?
Trpím na špatné hojení ran ať je to říznutí štípnutí, nebo cokoliv jiného 🙁
Klidový režim nejde mám malý dítě musím dělat okolo malé a domácnosti
Už sem z toho zoufalá 🙁
Od 15.10 až do teď žádný klid s tou ránou po popropuštění asi druhý den to začalo a do teď žádné hojení nevidím.🤔🫣
@merope mě přijde že mi to ten peroxid jakoby vyžírá. Když ho nepoužiju je to v poho . Omyju to ním a je to zase na začátku . Všimla sem si co to na tom tamponku dělá jakoby pění a mezi tím jsem měla malé stroupky tak nevím zda je vhodný nebo ne . Já chodila na čištění obden asi 9-10 dní,jen ty dvě poslední kvůli drenáži byly dva dny za sebou prý tam nesmí být déle jak 24h
Včera sem byla dát zprávy své Dr ,popsala ji to a říkala něco o serózní tekutině ,prý plazma vyplavuje ven nečistoty aby došlo k hojení. Ono prý jak se mi ten steh dostal dovnitř a nevstřebal se tak udělal své + ten zapadlý drén dovnitř.
@annonnym22 Já to sama vlastně nečistila ničím - čistila mi to jen doktorka (proplachovala), sama jsem jenom větrala. Teda myslím, já si to tak 100% nepamatuji (je to přes 5 let).
Já měla císaře 28.2. a na posledním čištění jsem byla 1.4. - chodila jsem 2x týdně. Když už to pak nechali, že se to samo už zacelí, že to už je dobrý, tak tuším do týdne v podstatě ok.