Dráždivý tračník. Jak se Vám s touto diagnózou žije?

evjun
10. říj 2019

Ahoj holky,mate nektera tuhle diagnozu? Jak se vam s tim zije a co vam pomaha minimalizovat priznaky? Moc dekuji.

littlenymfadora
10. říj 2019

Já na to trpím. Mám období kdy se nic neděje a pak období kdy mám šílené bolesti břicha, prosedim hodinu na WC s šílenýma křečema a nucením na stolici. Většinou se to zhoršuje před menstruací. Pomáhá si chvíli lehnout a najít úlevovou polohu. Často si vezmu rennie - nemyslím si, že by mi nějak pomohlo, ale působí na mě jako placebo.

hasara33
10. říj 2019

@evjun ahoj, někdy je to lepší a někdy mám třeba denně břichabol, je mi na zvracení a chodím často na záchod ...hodně to záleží také v jaké fázi cyklu zrovna jsem ☺️ jinak žádný léky neberu, nemyslím si, že to je nutný takže když se dostaví břichabol tak jen počkám až to přejde, už jsem se tak nějak naučila s tím fungovat, ale jinak mě konkrétně pomáhá napít se koly když je mi na zvracení ☺️ a dlouhodobě pomáhá zdravé stravování no, ale také to není spásné 😀

evjun
autor
11. říj 2019

Jejda,holky,tak ja to teda asi nemam az tak hrozne jako vy. Akorat mam skoro kazde rano ridkou stolici a pres den pak obcas nadymani a kruceni v brise. Ale stejne me to otravuje. Doktor mi rekl,ze mam brat probiotika a Espumisan. Jaka berete probiotika? Jaka jsou treba nejsilnejsi nebo nejlepsi? Trochu mi asi pomohlo vysadit lepek.

hasara33
11. říj 2019

@evjun no jo to znám, chodím tak 4x-5x denně a absolutně netuším, co je to zácpa 😂😂😂 ....jinak já probiotika neberu, místo toho jím hodně zakysaných mléčných výrobků (kefíry, jogurty atd...) Jinak taky mi pomáhalo vysadit některé potraviny jenomže nepomohlo to z dlouhodobého hlediska, tělo si pak jakoby "zvyklo" a vše se vrátilo do normálu takže pokud nemáš intoleranci na lepek tak se ho vzdávat nemusíš ☺️