Ahoj, nedávno jsem dokojila třetí dítě a protože další asi neplánujeme (😂), poohlížím se po antikoncepci. Klasické HA prášky jsem brala před první dcerkou a nechce se mi k nim už vracet. A po prvním porodu už jsme jeli jen klasiku - kondomy, ze kterých zase není nadšený manžel..
Pobavit se o tom se svou gynekoložkou u mě moc nejde, chodím k 70leté paní, od které informace o průlomových novinkách fakt nečekám (a měnit doktora se mi fakt nechce). Co vyhovuje vám? Je nějaký nový “zázrak”, co před těmi sedmi osmi lety ještě na trhu nebyl? Díky za rady a zkušenosti
Nejjednodušší je zjistit si neplodné dny, já tak jedu 7 let.
Já byla nejspokojenější s úplně klasickým nehormonálním tělískem (za 900,-), měla jsem ho 7 let, po vyndání okamžitě v prvním cyklu těhotná a jinak úplně ok, zavedení nebolelo, vyndání jsem si ani nevšimla a jen udiveně říkala doktorce jestli už je to vážně venku. Jinak jsem o něm těch 7 let vůbec nevěděla a fungovalo perfektně.
@puresin Nepribiram vubec, za posledni rok mam 10 kilo dole. Zadna dieta, ale jeste kojim (dcera ma 20 mesicu) a dal to pricitam litanim kolem 2 malych deti bez babiček ;)
A je to mnohem lepsi nez HA, take jsem ji brala pred detmi a kolisala mi jak vaha, tak nalada a nemela jsem žádnou chut na .
A co Lady comp?
Mě z Mireny bolelo břicho a často jsem špinila a stačilo zvednout něco na 10 kg a bylo to silnější. Za mě vyhozených 7 tis. S hormonálníma pilulkama taky žádná hitparáda. Ať jde chlap na vasektomii.
Urcite Mirena mam uz 9 let - po 5 vymena a bez ms uzasny !!!
@puresin Jsem zvědavá, co nakonec vybereš. Taky mě relativně brzo čeká rozhodování. Asi začnu šetřit na Lady Comp. Mezi námi - opravdu je taková výhoda zbavit se menstruace (s Mirenou)? Mě to připadá totálně nepřirozené a nikdo Ti neřekne, jaké to bude mít důsledky třeba za 20 nebo 30 let. Ale samozřejmě každého zodpovědnost a riziko.
Já jsem si pořídila Pearly minipočítač - obdobu Lady comp, jen levnější variantu. A Už mi rok leží v šuplíku, protože syn (2,5 roku) mě stále v noci nenechá spát, takže měření bazální teploty je u mě nemožné ☹
Ahoj, mám nehormonalni tělísko. Za mě spokojenost, až na to, že menstruace je silnější, delší. Je to sice týden opruz, ale osobně bych do antiko bez MS nešla. Nevím, přijde mi to nepřirozený a zas až tak mě ta MS neobtěžuje 🙂 Nechtěla jsem vyhazovat velké peníze, kdyby mi to tělísko náhodou museli vyndat.
@mariti jaký důsledky by to mohlo mít?
@terezapetrova to právě nikdo neví, nejrůznější. Každý dle svého uvážení, já bych do toho prostě nešla.
@mariti ja sem pravé myslela, ze o nějakých víš. Takhle by clvek moh uvažovat úplně o všem na druhou stranu 🙂
Spermicidni krém nebo globule + počítání plodnych dnů. Zkoušela jsem i novodobý pesar ale nevyhovuje mi. Hormony uz nikdy a telisko je taky pěknej hnus kdyz jsem si přečetla na jakým principu to funguje.
@mariti Taky mi přijde nepřirozené menstruovat - tělo se menstruací čistí a i jsou různé fáze cyklu a má to vliv na psychiku a dokonce schopnosti ženy, zajímavá je kniha Cyklická žena. Brala jsem v minulosti několik druhů HA a už bych do toho nešla, u každé byl nějaký problém, bez hormonů je mi lépe.
Na druhou stranu jsem někde četla, že v dnešní době není pro tělo zdravé, že žena menstruuje tolik let a může to mít snad i vliv na některý typ rakoviny, dřív jak ženy hodně rodily, kojily, tak menstruovaly mnohem méně. Nevím, co je na tom pravdy.
Holky nabízím svůj ladycomp k prodeji, kdyby měla některá z vás zájem. Za mě nejlepší antikoncepce, pokud máte jakž takž pravidelný režim vstávání. A taky se mi líbilo, že jsem se dozvěděla hodně o svém těle. https://www.modrykonik.cz/market/jina-elektroni...
Ja jdu v prosinci do Mireny, tak jsem zvedava...
Mirena (nebo levnejsi Levosert), hormonalni telisko, mam a naprosto mi vyhovuje. Skoro zadna menstruace, zadne bolesti, ani potize.