Doporučte mi dobrou antikoncepci

puresin
7. led 2018

Ahoj, nedávno jsem dokojila třetí dítě a protože další asi neplánujeme (😂), poohlížím se po antikoncepci. Klasické HA prášky jsem brala před první dcerkou a nechce se mi k nim už vracet. A po prvním porodu už jsme jeli jen klasiku - kondomy, ze kterých zase není nadšený manžel..
Pobavit se o tom se svou gynekoložkou u mě moc nejde, chodím k 70leté paní, od které informace o průlomových novinkách fakt nečekám (a měnit doktora se mi fakt nechce). Co vyhovuje vám? Je nějaký nový “zázrak”, co před těmi sedmi osmi lety ještě na trhu nebyl? Díky za rady a zkušenosti

lilulilu
7. led 2018

Mirena (nebo levnejsi Levosert), hormonalni telisko, mam a naprosto mi vyhovuje. Skoro zadna menstruace, zadne bolesti, ani potize.

janina_8
7. led 2018

Nejjednodušší je zjistit si neplodné dny, já tak jedu 7 let.

puresin
autor
7. led 2018

@janina_8 Tak to bych uz znovu praktikovat nechtela, jednou jsem se kdysi sekla... Staci chripka nebo stres a pravidelny cyklus mam v haji.

puresin
autor
7. led 2018

@lilulilu
A nepribiras po ni nejak vic? Uz potreti jsem si telo vydrela zpatky, tak se mi to nechce kazit hormonama...

danask88
7. led 2018

Já byla nejspokojenější s úplně klasickým nehormonálním tělískem (za 900,-), měla jsem ho 7 let, po vyndání okamžitě v prvním cyklu těhotná a jinak úplně ok, zavedení nebolelo, vyndání jsem si ani nevšimla a jen udiveně říkala doktorce jestli už je to vážně venku. Jinak jsem o něm těch 7 let vůbec nevěděla a fungovalo perfektně.

lilulilu
7. led 2018

@puresin Nepribiram vubec, za posledni rok mam 10 kilo dole. Zadna dieta, ale jeste kojim (dcera ma 20 mesicu) a dal to pricitam litanim kolem 2 malych deti bez babiček ;)
A je to mnohem lepsi nez HA, take jsem ji brala pred detmi a kolisala mi jak vaha, tak nalada a nemela jsem žádnou chut na .

lilulilu
7. led 2018

@puresin odeslalo se to driv, ma tam být "chut na sex" ;)

lennus
7. led 2018

A co Lady comp?

snahnah
7. led 2018

Mě z Mireny bolelo břicho a často jsem špinila a stačilo zvednout něco na 10 kg a bylo to silnější. Za mě vyhozených 7 tis. S hormonálníma pilulkama taky žádná hitparáda. Ať jde chlap na vasektomii.

vikikiki
8. led 2018

Urcite Mirena mam uz 9 let - po 5 vymena a bez ms uzasny !!!

mariti
8. led 2018

@puresin Jsem zvědavá, co nakonec vybereš. Taky mě relativně brzo čeká rozhodování. Asi začnu šetřit na Lady Comp. Mezi námi - opravdu je taková výhoda zbavit se menstruace (s Mirenou)? Mě to připadá totálně nepřirozené a nikdo Ti neřekne, jaké to bude mít důsledky třeba za 20 nebo 30 let. Ale samozřejmě každého zodpovědnost a riziko.

puresin
autor
8. led 2018

@mariti Taky se mi takovy zasah do tela moc nezda, proto hodne sjizdim diskuze o nehormonalnich teliscich, ale u vseho vzdycky narazim na nejake velke “ale”... 🙁

mariti
8. led 2018

@puresin Jojo, to máme dost podobné. Porád doufám, že někdo konečně přijde s něčím geniálním, a pořád nic 😉. Tak doufám, že se pak podělíš o zkušenosti, až vybereš. A přeju šťastnou ruku při výběru 🙂

zazana81
8. led 2018

Já jsem si pořídila Pearly minipočítač - obdobu Lady comp, jen levnější variantu. A Už mi rok leží v šuplíku, protože syn (2,5 roku) mě stále v noci nenechá spát, takže měření bazální teploty je u mě nemožné ☹

voleskap
8. led 2018

Ahoj, mám nehormonalni tělísko. Za mě spokojenost, až na to, že menstruace je silnější, delší. Je to sice týden opruz, ale osobně bych do antiko bez MS nešla. Nevím, přijde mi to nepřirozený a zas až tak mě ta MS neobtěžuje 🙂 Nechtěla jsem vyhazovat velké peníze, kdyby mi to tělísko náhodou museli vyndat.

terezapetrova
8. led 2018

@mariti jaký důsledky by to mohlo mít?

mariti
8. led 2018

@terezapetrova to právě nikdo neví, nejrůznější. Každý dle svého uvážení, já bych do toho prostě nešla.

terezapetrova
9. led 2018

@mariti ja sem pravé myslela, ze o nějakých víš. Takhle by clvek moh uvažovat úplně o všem na druhou stranu 🙂

budilinka
9. led 2018

Souhlasím s @lilulilu. Za me Mirena jednoznacne top. Hormonalku nemuzu, mam trombofilii a pri jejim uzivani libido na bodu mrazu. A nemit menzes a usetrit za vlozky a tampony pridana hodnota 🙂

makiszek
9. led 2018

Spermicidni krém nebo globule + počítání plodnych dnů. Zkoušela jsem i novodobý pesar ale nevyhovuje mi. Hormony uz nikdy a telisko je taky pěknej hnus kdyz jsem si přečetla na jakým principu to funguje.

lennus
9. led 2018

@mariti Taky mi přijde nepřirozené menstruovat - tělo se menstruací čistí a i jsou různé fáze cyklu a má to vliv na psychiku a dokonce schopnosti ženy, zajímavá je kniha Cyklická žena. Brala jsem v minulosti několik druhů HA a už bych do toho nešla, u každé byl nějaký problém, bez hormonů je mi lépe.
Na druhou stranu jsem někde četla, že v dnešní době není pro tělo zdravé, že žena menstruuje tolik let a může to mít snad i vliv na některý typ rakoviny, dřív jak ženy hodně rodily, kojily, tak menstruovaly mnohem méně. Nevím, co je na tom pravdy.

paprikasova
23. říj 2018

Holky nabízím svůj ladycomp k prodeji, kdyby měla některá z vás zájem. Za mě nejlepší antikoncepce, pokud máte jakž takž pravidelný režim vstávání. A taky se mi líbilo, že jsem se dozvěděla hodně o svém těle. https://www.modrykonik.cz/market/jina-elektroni...

pavla555
23. říj 2018

Ja jdu v prosinci do Mireny, tak jsem zvedava...