Doplněk stravy. Co na padání vlasů, slabé lámavé nehty a šíleně osypanou pleť?

valkyra7129
10. srp 2024

Prosím doporučte cenově dostupný doplněk stravy na padani vlasů, slabe lamave nehty a šíleně osypanou pleť. Nevim co se zas s mým tělem děje každý měsíc něco. Poslední dva týdny vypadám jak puberťák. Pleť mám samý bolak od čela až po krk. Nehty nechtějí moc růst a jsou věčně polamane. O vlasech ani nemluvím. Každý den vycesu takový trs, že bych na zimu upletla kabát. Existuje něco co by mojí peněženku nezruinovalo a bylo k dostání v lékárně? A hlavně aby to zabralo?

konidana
10. srp 2024

B-komplex, selen

levandule_k
10. srp 2024

Co je cenově dostupné? Mně v lékárně doporučilo Donnu Hair forte, možná je trochu dražší, ale obsahuje toho víc, co by ti mohlo chybět.

Jinak na vlasy a kůži je dobrý zinek.

Vypadá to na nějakou hormonální nerovnováhu a možná ti chybí něco jiného. Co si zajít na odběry k dr.?

valkyra7129
autor
10. srp 2024

@levandule_k na odberech jsem byla začátkem června. Tehdy jsem trpěla neustálou únavou myslela jsem, že chybí železo ale vše v normě. Vít D štítná žláza i železo vše ok.

janik01
10. srp 2024

@valkyra7129 používám již přes 1/2 roku Vlasim. Zlepšili se mi nehty, pokožka a dokonce začaly kudrnatět vlasy.

levandule_k
10. srp 2024

@valkyra7129 Nemáš za sebou nějaké dlouhodobé stresy? MS máš pravidelnou?

Kdysi jsem viděla přednášku o ledvinách z pohledu tradiční čínské medicíny a tam říkali, že když jsou oslabené ledviny z energetického hlediska, (testy u dr. z pohledu západní medicíny můžou být naprosto ok), tak mohou padat vlasy.

Možná bych zkusila pít Jančův ledvinový čaj a nějaké doplňky. Já mám u sebe vyzkoušené, že když aspoň občas nedoplním zinek začnou mi padat vlasy.