Domodelování zubu. Nechal si někdo? Dělá to každý zubař?

veronika9595
7. bře 2021

Ahoj, mám pár dotazů na téma dodělání zubu. Nechala jste si některá domodelovat část zubu ? Dělá to každý zubař ? Jde poznat rozdíl ? Nemůže to pak někdy odpadnout ? Kolik to stálo ? Mám srovnané zuby ale jeden zub vepředu je tvarově mimo, jako kdyby část chybí a ikdyž to je jenom kousek tak to vypadá blbě. Kdyby jste některá měla třeba fotku tak bych byla moc ráda 🍀

kosi_cek
Autor odpověď smazal
Zobraz
kosi_cek
7. bře 2021

Mám po úrazu, nevím, kolik stálo přesně to domodelování, ale celý ten úraz mě na zubech stál cca 5000,- (záhrana dvou zubů) a domodelování zubu je asi ta nejlevnější forma opravy..já bych to nepoznala..No, já to smazala, myslela jsem, jestli jedno foto není zrcadlově, ale fakt nevím 😂 Jinak chodím jen k mé zubařce, tak nevím, na kolik je to normální a tak..Foto čas po úrazu, ještě s fixační dlahou a teď, už to mám opravené dýl jak dva roky...

monii007
7. bře 2021

@veronika9595 me se v dětství urazila spicka spodní jednicky a ted nedavno mi ji zubarka dodelala. Nejde to vubec poznat. Najdou odstin zubu a v tom to vyrobi. Byl to maly kousek a stalo to 700kc.

herminka
7. bře 2021

Já jsem v 7 letech měla úraz horní jedničky (zrovna mi tehdy čerstvě narostla, ale naštěstí aspoň nebyl poškozen nerv). Nejprve mi tam doktorka dávala korunku (ta byla vidět, zub byl celkově tlustší a korunka měla tenký zlatý okraj) a cca v 16, když zub definitivně přestal růst, mi udělala dostavbu nějakým tím jejich kompozitem. Už je to víc než 20 let, stále to krásně drží a nikdo by nepoznal, že to není "můj" zub (samozřejmě hygienistka to poznala, ale laik v běžném kontaktu nemá šanci).
Cena z konce 90. let by asi nebyla relevantní 😀

keksik002
8. bře 2021

@veronika9595 netusim zda to dela kazdy zubar, kazdopadne by to mel umet. Me to delala zubarka na hirni jednicce, vypada to věrohodně, jen je o odstin svetlejsi nez muj zub. Cenu ti asi neporadim, napsala to na pojišťovnu jako nutnost po úrazu 🤷‍♀️ kazdopadne vetsina zubaru ma na webu uvedeny cenik sluzeb ktere poskytuje. Mam jej uz skoro.. 5 let a drzi 🙂

konidana
8. bře 2021

tak mě zubař předělával plombu asi na šestce (poněkolikáte za ty leta, a velkou) a říkal že to je vlastně domodelování zubu. Příště už jen korunka. Platila jsem stejně jako za jakoukoli jinou (i miniaturní) plombu 2000kč. dělal to asi hodinu.

veronika9595
autor
8. bře 2021

@konidana teda možná bych zvážila jiného zubaře, můj děla bílé plomby za 800,- 🤨 a je to vyhlášený moc dobrý a pečlivý zubař 👌

konidana
8. bře 2021

@veronika9595 Hledala jsem přes rok aspon nejakého. JIného v dojezdové vzdálenosti neseženu

lida9
9. bře 2021

@veronika9595 v tom pripade bud za nej rada, ale obecne zubari nejsou a nebo nepribiraji... ja platim obdobne kolem 2 tis za plombu, soukromnik, predchozi zubar sel do duchodu, tam to bylo par stovek... muj domodelovany zub cca 10let zpet a prechod barevne videt je, ale je to stolicka

sarad
19. bře 2021

@veronika9595 Me vcera zubař domodelovaval pulku horni jednicky a stalo to 950Kc. Ale ty ceny se hodne lisi. Odstin vybral stejny jako zub. Vypada to dobre.