Ahoj, mám pár dotazů na téma dodělání zubu. Nechala jste si některá domodelovat část zubu ? Dělá to každý zubař ? Jde poznat rozdíl ? Nemůže to pak někdy odpadnout ? Kolik to stálo ? Mám srovnané zuby ale jeden zub vepředu je tvarově mimo, jako kdyby část chybí a ikdyž to je jenom kousek tak to vypadá blbě. Kdyby jste některá měla třeba fotku tak bych byla moc ráda 🍀
Mám po úrazu, nevím, kolik stálo přesně to domodelování, ale celý ten úraz mě na zubech stál cca 5000,- (záhrana dvou zubů) a domodelování zubu je asi ta nejlevnější forma opravy..já bych to nepoznala..No, já to smazala, myslela jsem, jestli jedno foto není zrcadlově, ale fakt nevím 😂 Jinak chodím jen k mé zubařce, tak nevím, na kolik je to normální a tak..Foto čas po úrazu, ještě s fixační dlahou a teď, už to mám opravené dýl jak dva roky...
@veronika9595 me se v dětství urazila spicka spodní jednicky a ted nedavno mi ji zubarka dodelala. Nejde to vubec poznat. Najdou odstin zubu a v tom to vyrobi. Byl to maly kousek a stalo to 700kc.
Já jsem v 7 letech měla úraz horní jedničky (zrovna mi tehdy čerstvě narostla, ale naštěstí aspoň nebyl poškozen nerv). Nejprve mi tam doktorka dávala korunku (ta byla vidět, zub byl celkově tlustší a korunka měla tenký zlatý okraj) a cca v 16, když zub definitivně přestal růst, mi udělala dostavbu nějakým tím jejich kompozitem. Už je to víc než 20 let, stále to krásně drží a nikdo by nepoznal, že to není "můj" zub (samozřejmě hygienistka to poznala, ale laik v běžném kontaktu nemá šanci).
Cena z konce 90. let by asi nebyla relevantní 😀
@veronika9595 netusim zda to dela kazdy zubar, kazdopadne by to mel umet. Me to delala zubarka na hirni jednicce, vypada to věrohodně, jen je o odstin svetlejsi nez muj zub. Cenu ti asi neporadim, napsala to na pojišťovnu jako nutnost po úrazu 🤷♀️ kazdopadne vetsina zubaru ma na webu uvedeny cenik sluzeb ktere poskytuje. Mam jej uz skoro.. 5 let a drzi 🙂
tak mě zubař předělával plombu asi na šestce (poněkolikáte za ty leta, a velkou) a říkal že to je vlastně domodelování zubu. Příště už jen korunka. Platila jsem stejně jako za jakoukoli jinou (i miniaturní) plombu 2000kč. dělal to asi hodinu.
@konidana teda možná bych zvážila jiného zubaře, můj děla bílé plomby za 800,- 🤨 a je to vyhlášený moc dobrý a pečlivý zubař 👌
@veronika9595 Hledala jsem přes rok aspon nejakého. JIného v dojezdové vzdálenosti neseženu
@veronika9595 v tom pripade bud za nej rada, ale obecne zubari nejsou a nebo nepribiraji... ja platim obdobne kolem 2 tis za plombu, soukromnik, predchozi zubar sel do duchodu, tam to bylo par stovek... muj domodelovany zub cca 10let zpet a prechod barevne videt je, ale je to stolicka
@veronika9595 Me vcera zubař domodelovaval pulku horni jednicky a stalo to 950Kc. Ale ty ceny se hodne lisi. Odstin vybral stejny jako zub. Vypada to dobre.