Ahoj holky, v pondělí mi MUDr diagnostikovala streptokoka, dostala jsem klasický penicilin na 7 dní po 8 hod. Zítra mám poslední dávku, to jen tak pro info.
Když jsem k ní v pondělí šla, lehce mě bolelo v krku, ale nějak hodně a měla jsem silnou hlenovitou rýmu, byla až do zelena, nakonec dle testu z toho byl streptokok. Dostala jsem antibiotika a asi někdy ve středu mě z ničeho nic začalo bolet v krku daleko víc (beru si neo angin nebo tamtum verde pastilky) a ve čtvrtek jsem přišla o hlas. Ráno jsem úplně bez hlasu, pak dopoledne začnu mít už chrapot, tak začínám mluvit, ale s chrapotem.. odpoledne se to srovná a na večer opět hlad jak starý chlap a bolest v krku. Takhle to je teď každý den. Do toho od včera mi je teda šíleně zle od žaludku, že mám pocit, jako bych měla vrhnout, jestli to je z toho krku, protože když polykám mám tam knedlík, ale hleny upozorňuji ani kašel nemám, občas si pokašlu, ale to fakt minimálně. Žádné teploty nic, rýma taky v pohodě. Nevíte co to muže být? V úterý jdu dát moč na kontrolu a pokud to bude takové, tak se samozřejmě zeptám i lékařky, ale zajímají mě Vaše zkušenosti. Děkuji moc. 🙂
krk zabalit a nemluvit, po dobrání atb doporučuji bactoral - nám pomohl od dalších atb. Ale pokud se nebudete cítit tak určitě k DR.
Ahoj, pokud jsem to mela tak, jak popisuješ, tak jsem potřebovala další antibiotika. Jenze já byla fakt případ 🙈 zobala jsem je jak lentilky, takže už nezabirali. Toho jsem se naštěstí zbavila před několika lety... uvidíš, co Ti řekne. Zatím si delej Priessnitzuv zabal, to mi pomáhalo, nemluv, odpočívej, pij bylinkové čaje (šalvěj, heřmánek - zklidňují a desinfikuji krk, máta, verbena - zklidňuji žaludek) a můžeš žvýkat hřebíček (je to přírodní atb) a kloktej vodu se solí, tak silný roztok, jaký sneses.
Mohla k tomu nasednout nějaká viróza nebo antibiotika nezabírali.
No, to vypadá, zes ty atb dostala zcela zbytečně a problem nezpusobuje ten streptokok. To, ze je pozitivni streptest totiz vlastně pro lecbu nic neznamená.
*hlas jak starý chlap 🤧🤣