Dlouhodobá bolest končetin při péči o roční dítě

podzimniden
1. led 2019

Maminky, neměla jste některá taky takové problémy? Už od léta mě bolí různě končetiny. Začalo to bolestí krční páteře, nosila jsem límec, měla mírné občasné bolesti za očima, pak začala bolet a brnět jedna noha, pak bolely obě, teď bolí i ruce a střídá se to s nohama. Někdy je bolest mírná, někdy si beru ibalgin. Chodila jsem po bolesti krční páteře na rehabilitace, pomáhali mi i s tou nohou.. obvodní mi dělala krevní testy, to co mi testovala mám ok. Říká mi, že to mám z únavy. Tahám ročního prcka.. ale už to teda trvá dost dlouho, tak tam půjdu asi zase znovu strašit.. ale přijdu si vždy jak hypochondr ☹

klea81
1. led 2019

Testy na RS a boreliozu.

kvmatonka
1. led 2019

Zkusila bych nějakého fyzioterapeuta, ať se mrkne. Tím nic nezkazíte.

podzimniden
autor
1. led 2019

@klea81 na boreliozu mě testovali, prý ok. A o testy na RS mohu požádat obvodní? Ta mi řekla, že pokud přijdu znovu, pošle mě na neurologii.. a tam je čekací doba 2-3 měsíce.. ale půjdu no

podzimniden
autor
1. led 2019

@kvmatonka k fyzioterapeutovi musí být doporučení? Nebo mohu sama nějakého vyhledat? Moc díky

podzimniden
autor
1. led 2019

Když on jde člověk k doktorovi a aby mu navrhoval, co to může být.. aby si o ty testy říkal sám.. a ještě se u toho cítím trapně ☹

klea81
1. led 2019

@podzimniden tak neurolog je asi udělá určitě i v rámci dalších možných diagnóz, 2-3 měsíce je ještě dobrá lhůta, mě pomohly spíš než klasické rehabilitaci až reflexní masáže, které napíše rhb lékař

kvmatonka
1. led 2019

@podzimniden určitě můžete sama nějakého najít a kontaktovat jako samoplátce.

ai30
1. led 2019

Zkus urcite doplnit horcik! Pokud jsi na fb, pridej se do skupiny Svet non toxic, nebo se zeptej tady v poradne Pavly, maji nejlepsi tipy, jak horcik efektivne doplnovat.

listopadka1
1. led 2019

Otékají ti občas třeba prsty? Mně takhle po porodu začala RA (revmatoidní artritida), taky bolelo všechno, občas jedna ruka, občas druhá.... ale bolely hlavně klouby a asi po třech měsících začaly otékat prsty (velmi bolestivě).

podzimniden
autor
1. led 2019

@listopadka1 Prsty mám po ránu takové ztuhlé.. oteklé úplně nejsou, to bych neřekla.. a spíš než klouby cítím celé končetiny.. jak před nemocí.. taková bolest, jako když bolí zub.. tak tak bolí nohy či ruce :-/ a kdo zjistil, že máte RA? Obvodní? Moc děkuji za odpověď 😉

podzimniden
autor
1. led 2019

@ai30 moc díky, já už to s hořčíkem zkoušela.. ale budu brát i tak dál

podzimniden
autor
1. led 2019

@listopadka1 prsty mi otékaly v těhotenství a brněly.. ale to je prý normální

listopadka1
1. led 2019

@podzimniden obvodni mel podezreni a poslal me na revmatologii. Ranni ztuhlost rukou k tomu patri. Pokud chces mit jistotu, zkus se na to obvodaka zeptat.
Ale doufam, ze to RA nebude, to je fakt opruz. Ale to je vazne v kloubech, tak snad to bude neco lehciho.

podzimniden
autor
2. led 2019

@listopadka1 Moc děkuju za odpovědi.. a vás teda spíš bolely klouby nebo i celé končetiny? A jak dlouho trvalo čekání na revmatologii?

urtica
2. led 2019

Měla jsem podobné problémy - hlavně s krční a hrudní páteří...už jsem chodila jak stařenka, shrbená a nepohyblivá...jak se později ukázalo, příčinou byla (poporodní) deprese.

podzimniden
autor
2. led 2019

@urtica když já měla tu ataku s krční páteří už v srpnu.. to jsem ani nemohla hnout hlavou.. a od té doby mě páteř či záda nebolí vůbec.. jen ty končetiny... kéž by to bylo od páteře, když čtu, co všechno to může být ☹ Navíc poporodní deprese je nějak hned po porodu, myslím.. já už mám ročního prcka a i když je mateřská dřina a mám manžela často pracovně pryč a jsem na děti sama, tak jsem jinak spokojená, i když unavená 😉 Vy jste s tím chodila po doktorech? A jak jste se toho zbavila? moc díky 😉

urtica
2. led 2019

@podzimniden Mně se rozjela naplno taky až po roce, vlastně ještě víc jak po roce a začalo to právě fyzickými obtížemi - dlouho jsem to nepřisuzovala psychice, protože kromě fyzického vyčerpání jsem taky neměla pocit nějakých sužujících nepříjemných psychických stavů. Ještě to tedy provázela nespavost. Já to dlouho neřešil -, dokud jsem nezůstala ležet, ve stavu, kdy jsme nebyla schopná se o sebe postarat - skončila jsem na psychiatrii, byla mi předepsána AD, pak zmizely i bolesti...tím neříkám, že je to ono, jen to, že psychika tam může hrát nemalou roli.

podzimniden
autor
2. led 2019

@urtica no to teda koukám! moc děkuju... zkusím jít prosit ještě o nějaká vyšetření a napíšu, jak jsem dopadala 😉

listopadka1
2. led 2019

@podzimniden bolely hlavne klouby, ale i zada a mela jsem i zablokovany krk. Na revmatologii jsem cekala asi tri mesice, bohuzel.