Díra v jizvě po císaři. Co s tím?

8. čer 2024

Dobrý den
Prosím vás, jsem skoro tři měsíce po císaři, a včera se mi udělala v polovině jizvy malička dírka, volala jsem na gyndu, kde mi řekla že je to zhojené a že to mám sprchovat a nechat to být. Udělal se mi tam přes noc strup, a ve sprše se mi opět udělala dírka ale větší, než včera. Myslím si že by se to stát nemělo, zvlášť když tam už nemám stehy a jsou to skoro tři měsíce. Stalo se to některé z vás? Nevíte co mám dělat? Krom toho že půjdu v pondělí na gyndu, zatím nevím jestli s klidem nebo rovnou naběhnout na doktorku jestli ji tohle přijde normální. Přikládám i ošklivou fotku, abyste viděli. Děkuji za případné odpovědi a rady.

kitty_cat34
8. čer 2024

Normální to po 3 měsících není… ale pokud z ní neteče krev nebo hnis, není horká na dotek a nepůsobí žádné jiné potíže, počkala bych do pondělí…
Pak to asi bude chtít nějaký léčivý krycí materiál a čas než se plně zahojí😇 ale to už pak zhodnotí doktorka 🙂

zirafka11
8. čer 2024

Já tohle měla od porodu až tak do těch 3 měsíců, ale už od začátku hojení. A měla jsem to lehce zanícené. Jakmile jsem to začala pravidelně desinfikovat, už se to znovu neotvíralo a normálně se to zhojilo.

merope
8. čer 2024

Pokud to nebude dělat nějaké fakt velké komplikace, do pondělí to počká. Pak to chce, ať se na to někdo podívá ultrazvukem. Já měla jizvu zdánlivě zhojenou, a přitom pod ní obří zánětlivé ložisko, vyhrožovali mi i přešíváním, pak jsem jen běhala pořád na čištění. Ale bylo to teda skoro hned po porodu, po takovéto veliké době už to nebude asi problém, jako jsem měla já, ale ať víš, že to hlavní je, že se na to někdo může podívat "dovnitř" a hned uvidí, kde je ten problém.

alpakovo
9. čer 2024

Něco podobného se mi udělalo na kraji jizvy, když mi začal zarůstat chloupek. Na gynekologii mi to dr. vyčistil, chloupek vytáhl a byl klid

rnika
9. čer 2024

Mě se v jizvě dělaly diry pokaždé když mi vypadl steh, navíc se rozsklebovala a krvácela. ( měla jsem prý nějakou blbou reakci na ty stehy) Mazala jsem tehdy betadinou a hemagelem a pomáhalo, ale určitě se zeptej svého lékaře.

murano26
Odpověď byla odstraněná
Zobraz