Máte někdo po porodu diastazi, nebo za jak dlouho vám zmizela cvičením? Asi cvičim ještě málo ale zatím žádný rozdíl nevidím..
@aniea zůstala mi a cca 2,5 měsíců po porodu jsem začala chodit za rahabilitace. Rozhodně se nech ale zkontrolovat doktorem a fyzio a ne to cvičit nějakým návodem z internetu. Každému sedí něco jiného a je třeba, aby ti fyzio řekl, kdy to cvičíš správně a kdy špatně. Trvá to se ty cviky správně naučit. Zmizela mi pak do 3 měsíců.
@aniea no to je sice pěkné, ale jde o to, že ten cvik je potřeba cvičit správně a je třeba zapojit ty správné svaly, jinak je to k ničemu nebo si tím spíše přihoršíte. To vy sama ale nepoznáte, musí váš u toho provedení cviku kontrolovat fyzioterapeut. Já jsem to na sobě i viděla, jak jsem docházela z počátku pravidelně co týden, cviky jsem cvičila správně, ale když mě měsíc neviděli, tak mi pak ten cvik občas ujel. Já měla pocit, jak hezky cvičím a fyzio mi řekl, že vůbec nezapojuji břicho u toho.
@aniea četla jsem recenze na mamacore tam jsou cviky kterými je vhodné začít a mají celkem slušné výsledky a dost blbuvzdorné videa, ale někdy to ani cvičení nezachrání úplně. Kamarádka sportovec jak hrom a nakonec musela jít pod kudlu s tím. Já jsem zase antisportovec a zmizela po dvou porodech sama, po třetím ne tak úplně a kdybych nebyla lenochod, tak bych jí asi cvičením opravila, proto ten mamacore, ale bohužel koukáním na video se to nezlepší a momentálně jsem ráda že jsem ráda 🤐
@gramar no já jsem taky antisportovec, cvičení úplně nesnáším, ale tohle teda cvičim každý den ale podle jiného videa, to mamacore se mi nějak nelíbilo.. Pár cviku a hodně peněz za to. Tak cvičim podle mamasport tam se mi to zdá lepší. Mě se to udělalo až teď po druhým těhotenství, doufám že nebudu muset pod kudlu.
@gramar ono paradoxně sportovkyně s tím mají větší problémy, jsou často zvyklé jet přímé břišní svaly a ty se rozjedou jak nic. Já nejsem úplný antisportovec, ale ani fanatický sportovec a necelých 5 měsciců po druhém porodu mam diastázu menší než švagrová-sportovkyně po 2.5 letech. Cvičila jsem tedy 8 týdnů poctivě mamacore, od změny času to s dětma večer nedávám 😂
já jsem začala chodit na fyzioterapii, přijde mi to učinější než podle youtube a hlavně mám pravidělnou kontrolu, že cvičím správně...taky jsem potřebovala nakoupnout, protože lenost mnohokrát vyhrává :D doporučuji tanečnici Zuzanu Kadukovú, aktuálně žije na Bali ale věnuje se právě online osobním lekcím pro ženy po porode www.3nityconcept.com ...byla i u mě v podcastu Mlíko v hlavě, pokud by jste si chtěli poslechnout rozhovory s mamami podnikatelkami, herečkami, blogerkami, koučkami nejen o mateřství - https://open.spotify.com/episode/3izaqGmVN655Xf.... Budu moc ráda za zpětnou vazbu 🙂
po prvim mi vicemene zmizela, ted rok po druhem a jeste ji mam...