Co Vám na ni prosím opravdu zabralo? K Mudr zatím nechci. Jsem rok po porodu a mám ji tak na dva a půl prstu..
Já ji mám už 9 let na tři prsty, doktor mi řekl jedině operace.. Ale tím že bych chtěla ješttě druhé mimi, tak to zatím neřeším. Jo a já to zjistila až po pěti letech od porodu, že ji mám, nikdo mi o tomhle dřív nic neřekl :/
@pajav mě tenkrát fyzio řekl, že pokud s tím člověk nepracuje cca do roka od porodu, ještě se dá do těch 2 let jakžtakž. Ale pak, že už je to v podstatě marné nebo běh na hodně dlouho trať. V takovém případě prý doporučují další těhu a začít cvičit hned po šestinedělí😁
Jinak diastáza je opravdu problém oslabeného středu těla, tudíž je třeba ideálně s fyzio začít pracovat na posílení vnitřních svalů. Neboť právě ty drží správný postoj a vnější svaly na správném místě. On u těch cviků člověk vypadá, že nic nedělá, ale je to fakt makačka.
@cherie24 já jsem začala 4roky po druhém porodu a je téměř fuč
chce to fyzio nebo lektora pohybu, který se na dia přímo zaměřuje jako třeba Iva Fiškandlová, nebo holky ze skupiny na fcb Diastáza a přidružené potíže, dokážou s břichama zázraky.. chce to ale poctivě cvičit, cvičit, a cvičit .. já jsem měla na tři prsty a fakt vyvalený břicho, bolavá bedra a během prvního měsíce byly vidět rozdíly..za mě operace až jako poslední možnost, protože diastáza je důsledek, operace ale nevyřeší příčinu - slabý core, přetížená pánev, špatné držení těla, pohybové návyky.. je to celý hodně komplexní
Doporucila bych koupit balancni cocku, zpevneni stredu tela je zakkad. Ja na ni cvicim a na brise je to znat.