Diastáza a bolest. Jak jste řešily?

market468
29. zář 2024

Ahoj holky,
Jak jste řešily diastázu? Chodím na fyzioterapii, snažím se nezatěžovat záda, ale naše miminko má 14 kilo v devíti měsících. A je to zátěž. Cvičím pravidelně, ale přesto je rozestup kolem 4 cm. Na fyzio mi říkali, že to chvíli trvá a že musím pravidelně cvičit - což dělám. Ale jsou dny, kdy mě hrozně bolí záda, žebra a mám pocit, že mám břicho oddělené od horní části těla. Někdy chodím i s pásem aby to tak nebolelo. Nevím, jak dlouho to může trvat, ještě k tomu jsem po císaři… řešila jste to taky takhle některá? Děkuji

cherie24
29. zář 2024

@market468 na fyzio chodíte k soukromé nebo placené od pojišťovny? Řešíte to tam komplexně nebo je tu diastázu? Je možné, že chodíte ke špatné fyzio. Po prvním porodu jsem měla diastázu, po císaři, malá se narodila se startovací váhou 4,4 a přibírala víc než kilo měsíčně. Měla jsem šílené bolesti zad. Začala jsem chodit na fyzio od pojišťovny a bylo to absolutně k ničemu. Stejně jsem pak o rok později začala chodit na soukromé fyzio, kde se přímo zaměřují na problémy žen po porodu. Až tam se to konečně začalo řešit komplexně a pomohlo to. Na těch od pojišťovny se řešila pouze diastáza, na placeném se řešilo celkové postavení těla, střed těla a pánevní dno. Když se posílil střed těla a pánevní dno, začala se zatahovat i diastáza. Diastáza není problém jako samotný, diastáza je jen projev jiného problému v těle.

market468
autor
29. zář 2024

@cherie24 dobrý den, chodím na pojišťovnu a zatím řeší jen tu diastázu... děkuju za tip,poohlidnu se po soukromé. Jinak malá měla při narození 4,5 kila a taky hrozně rychle přibírala.

nina004
29. zář 2024

@market468 Mala som po pôrode 8cm diastázu, teraz je cca 4cm a viac mi už stiahnuť nejde. Deti mám cisárskym rezom dve skoro po sebe, diastaza bola rovnaká po prvom aj druhom pôrode. Teraz má starší 16 kg, mladšia 13kg. Cvičila som od začiatku komplexne a síce už diastáza nejde viac zatiahnuť ,ale brucho vyzerá pekne ,je skoro ploché a bolesti žiadne a to deti sú nonstop na rukách. Cvičím teda denne. Podľa mňa treba ozaj nájsť vhodnú fyzio.

dashyyy
30. zář 2024

@market468 určitě zkus soukromou fyzio, která se zaměřuje přímo na ženy po porodu.. fakt není v pořádku, aby tě bolela záda pod dohledem fyzio, musí ti dát cviky, aby se ti ulevilo ne opačně