Diagnostika psychické poruchy. Zkušenosti, jak to probíhá?

29. srp 2020

Moj muz by mal ist o dva tyzdne na diagnostiku k psychiatrovi - vysetruju, ci sa jedna o Adhd, bipolarnu poruchu alebo poruchu osobnosti. Mame ist spolu. Viete mi povedat, ako to prebieha, ked sa budu nase odpovede lisit ? napr. co k tomu este treba okrem tejto konkretnej diagnostiky, ake ine sedenia ? Osobne mam podozrenie na poruchu osobnosti. Sociopatiu alebo hranicnu, prip. oboje.

lachipie
29. srp 2020

Já jsem byla u psychiatra kvůli depresím a úzkostem. Taky jsme byli spolu a s psychiatrem to byl takový celkem příjemný rozhovor. Potom mě vzal psycholog a manžel si nezávisle na mně povídal s psychiatrem. U sezení mne s psychiatrem on nebyl. Na co se go ptal psychiatr taky nevím, manžel neřekl a taky mi to prý říct nesměl ani. Pak mě vzal znovu psychiatr a předepsal mi antidepresiva a za 14 dní na kontrolu. Chodím na doporučení psychiatra 1x týdně k psycholožce. Hlavně je důležité mít dobrého psychiatra i psychologa, který eventuálně pomůže a je schopen objednat i nárazově rychle při zhoršení stavu.

lv
30. srp 2020

Povídá si s vámi, dokáže odhalit i rozdily, znaky nemoci. Nejlip funguje medikace od psychiatra a pravidelna sezeni u psychologa.