Diabetes 1. typu. Máte zkušenost? Dá se nějak žít a jen píchat inzulín?

21. pro 2020

Zdravím všechny, ráda bych se vás zeptala na zkušenosti s diabetem typu 1. Manželovi ho nyní diagnostikovali a mám z toho velký strach, z mého okolí vím že lidé brzo umírání mají problémy amputovane nohy... Děsivý případy... Je vůbec nějaká šance že tohle člověka mine tyhle šílený scénáře? A dá se nějak žít a jen píchat inzulín... Máte někoho v okolí, rodině?

veruuu_kubesovic
21. pro 2020

Dcera má, onemocněla v létě 😉

klea81
22. pro 2020

Máme 20 let v rodině, pokud je kompenzovany, tak není důvod ke komplikacím. Ale chce to disciplínu a pohyb.

piskoteka
22. pro 2020

Zdravím, manžel má DM 1. typu od jeho 12 let. Je to otravný a občas na palici. ALE- pokud dodržuje všechno jak má, stará se o sebe, sportuje a dává pozor na to co sní, je to naprosto v pohodě. Jen se s tím člověk musí naučit žít a poslouchat svoje tělo.

areh
22. pro 2020

Dá se s tím žít úplně normálně. Sportovat, bavit se, pracovat. Jen se hlídá jídlo, hladina glukosy v krvi a reakce organismu na přijaté jídlo. Většina lidí se s tím rychle naučí pracovat. Rozhodně si nečtěte scénáře typu: amputované nohy, slepota a pod. To vše hrozí v případě dlouhodobého nedodržování léčby! Ať manžel poslouchá lékaře, vy se trošku uklidnětae z prvotního šoku a bude to dobré 🙂