Deprese od narození dcery. Máte zkušenost?

krnava
23. lis 2010

Ahoj, nevím jak to přesně napsat, ale už od narození dcery (18 měsíců) mám problémy s depresemi. Je to i tím, že jsem s dcerou zůstala sama, finančně jsme na tom špatně a já už to moc nezvládám. Nálady se u mě mění každou chvíli, bývám zlá, protivná, lítostivá, ... Chtěla bych vyhledat nějakou pomoc, asi psychiatra, ale mám strach, aby mě neposlal někam, protože je mi jasný, že to samý co prožívám já, prožívá spousta jiných a ještě se bojím, že se to platí, protože si to nemůžu dovolit. Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti? Neznáte nějakého doktora v Plzni? Už si nevím rady a n internetu jsem také nic konkrétního nenašla.

morturi
23. lis 2010

@krnava To, že to stejné prožívá i spousta jiných neznamená, že se ti psycholog či psychiatr vysměje nebo tě pošle jinam. Oni tu jsou právě proto, aby těm, co jim je zle jako tobě, pomohli. Takže se rozhodně neboj. Jinak, jsou i psychologové, kteří fungují na pojišťovnu. V Plzni neznám nikoho, zavolej na linku důvěry dospělých a popros je o kontakty, určitě něco vynajdou. A v podstatě si tam můžeš s nimi i popovídat a nechat si poradit, zda se obrátit na psychologa či psychiatra.
Je otázka, zda to, co popisuješ jako deprese tou pravou depresí je a bylo by tedy vhodné, alespoň na nějaký čas, nasadit antidepresiva. Nebo je to stav, který jsi schopna s nějakou podporou zvládnout sama ... já vím, je to těžké, znám to z vlastní zkušenosti, být sama na malé dítě je moc smutné a ty finanční problémy k tomu, to je horor, který nedává spát. Ale ono se to zlepší, dříve či později se vrátíš do práce a budeš vydělávat, to přinejmenším. Taky máš šanci potkat nového partnera. To jsou dvě docela podstatné věci, na které nezapomínej. To, jak to máš teď, není napořád. Situace se bude měnit 😉
Každopádně, odbornoupomoc určitě vyhledej, ber to jako první krok na cestě za lepším bytím, nestyď se za to, neboj se někam jít.
Držím palce, ať se ti brzy daří líp