Deprese. Jak řešit?

3. črc 2022

Ahoj, mam 3 deti a dnes jsem si reklabze uz to nezvladam. . Detem je 11( ADHD, psychicke problémy, nesamostatny) dcera 9 let ( velký vzdor, neustale lže, mentálně jinde než ke svému věku, syn 3 roky od narození silene uřvanej od rána do večera je u nás jen řev , nemluví, pleny taky bída teprve se začal rozjidat dříve nejedl vůbec, řešíme autismus všechny body k němu spadaj, musí mít stejný režim jinak to nedává, se vším ma problém od mala je opravdu problemovy:( dnes byl strasny den, sáhla jsem si na dno a uz nemuzu nechci uz dal fungovat. Jsem na vse sama, rodinu nemam, hlídání nic. . Nedokážu vyslovit jakou tíhu mam na hrudi. . Dnes jsem už stokrát potají brečela unavou, nervy mi pretekaj, nic mě nebaví, unavuje mě se uz i najist. . Nezvládnu takový zivot:( myslela jsem jak jsem silná ale nemuzu uz dal . . :(
Mam i velké zdravotní problémy z kazdodenního stresu, málo spanku .

lv
3. črc 2022

Běž k lékaři, psychiatr na léčbu a psycholog na terapii. Co otec, může část péče převzít?

autor
3. črc 2022

@lv otce čeká vězení za týrání

lv
4. črc 2022

To je mi líto, že na to jsi sama.

luciksima
4. črc 2022

Posílám velké obětí❤️🍀 určitě co nejdřív navštiv psychiatra ať ti dá léky pak psychologa....moc se se drž🍀

levandule_k
4. črc 2022

Tady to chce psychiatra a nějaký antidepresiva a terapii.

Nechceš zkusit požádat o pomoc třeba nadaci Dobrý anděl, pomáhají rodinám se závažnými nemocemi. Třeba bys měla na hlídání, nebo nějakou terapii pro děti. https://www.dobryandel.cz/komu-a-jak-pomahame/

brigitasturcova
4. črc 2022

Odkud jsi? Zkus najít kamarádku v okolí, můžete chodit společně ven, na děti tety zabírají.

mia255
5. črc 2022

No, máš naloženo hodně, bez pomoci to v psychickém zdraví nedáš. Najdi psychologa/psychiatra a nech si pomoci. Děti do škol/školek/ na hlídání a udělat si čas pro sebe. Me vždy hodně udivuje proč si člověk pořizuje více dětí když už první i druhé mají problémy...

treasurka
5. črc 2022

To chce v první řadě řešit tvojí přetíženost, žádná AD ti energii nedodají. Obrátila bych se na nějakou organizaci, klidně Úsměv mámy, nebo i OSPOD, že je situace taková a taková a potřebuješ pomoc, nebo skončíš v blázinci a zůstanou tu tři nezletilé děti v luftě. Ať ti doporučí nějakou odlehčovací službu, dobrovolníka, co bude třeba trávit řas se staršími dětmi, psychopomoc pro ně i pro tebe. AD samozřejmě taky, ale pokud to budeš takhle táhnout sama, tak se dříve či později sesypeš, a pro děti to je taky blbě žít s vynervovanou mámou, co je pořád před zhroucením.

nick1234
5. črc 2022

@mia255 asi tak, nechci rýpat, ale problémy u starších děti (nejsou zase tak blízko u sebe) se určitě neprojevili jen tak z ničeho nic ve stejnou dobu , navíc mezi tretim a druhým dítětem je velký věkový rozdíl, takže nechápu, proč po dvou velmi náročných dětech jste si pořídila třetí 🤷‍♀️ Jinak já bych byla už hodně dávno v péči psychiatra, nic jiného v této situaci asi nejde poradit.

hanynka1704
5. črc 2022

@nick1234 tak nevíte co tomu předcházelo,tohle je úplně zbytečně. Ja bych udělala tohle a tamto...situace autorky je taková jaká je. Souhlasím s rady výše a můžu jen poslat moc moc sil. Sestřenice i známá jsou na AD opravdu už dlouho. Asi ne vždy je to úplně účinné,tu největší sílu musíš vydolovat v sobe. 😔✊️✊️✊️💖 ja vím, blbě se radí. Ja jsem kdysi řešila jiné starosti,s klukem bez otce sami,dostal mě do dluhu,na dveře mu zvonili vymáhaci, věčně volali,mela jsem psycho z každého zazvoneni telefonu. Neměli jsme občas co jíst,ale já jsem se zasekla,že kvůli malému to prostě musím dát.

mariti
5. črc 2022

Napadá mě Aperio (např konzultace, online programy, podpora) anebo projekt Fandi mamam. Něco je třeba změnit. Postupně, od malých krůčků k větším. V mnohem ti rozumím, v něčem to mám podobně. Más to tedy extrémně vyhrocené. Rozhodně to nepodceňuj, jde o zdraví!!!

dejuska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mia255
6. črc 2022

@dejuska vy jste psycholog/psychiatr/studovaný odborník? nebo jen klasické MLM? ono já chápu, že si člověk musí vydělat ale taky by měl být prodejce schopný vyhodnotit kde pomůže a kde už je potřeba pomoci někoho, kdo je erudovaný pomoci. V případě deprese/ADHD/autismu opravdu většinou nestačí čáry máry a rozemletý nehet obra 😉

dejuska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mia255
6. črc 2022

@dejuska aha a můžu vědět značku prosím?

mia255
6. črc 2022

@dejuska jinak pokud máte kvalitního doktora řeší i příčinu ;)

dejuska
6. črc 2022

@mia255 ano, kvalitní doktor, což je nedostatkové "zboží"

nick1234
6. črc 2022

@dejuska neodpovedela jste na otázku, takze odborník předpokládám nejste (opravdu studovany psycholog/psychoterapeut) ale pouze proškoleny prodejce 🤦‍♀️

dejuska
6. črc 2022

@mia255 máte ve zprávě ❤

dejuska
6. črc 2022

@nick1234 doporučuji jen to co mě samotné pomohlo... ❤

mia255
6. črc 2022

@dejuska ano já chápu, že vám to pomohlo ale máte autismus(nebo vaše dítě) ADHD, deprese....? Ono na vzorku jednoho člověka nelze hodnotit účinnost. A internet, recenze od cizích lidí je kapitola sama pro sebe

dejuska
6. črc 2022

@mia255 recenze mé rodiny ❣️ maminka deprese, dlouho na antidepresivech, a ADHD má můj synovec...

levana33
8. črc 2022

co dat deti na tabor? trochu spocnout 🙂.... chudatko :( treba se tu nekdo najde a pomuze apon trochu 🙂 nevime odkud jsi?