Chtěla bych poradit , 11letá dcera dostala poprvé ke konci května menstruaci . V červnu nedostala, v červenci to dostala tak jak měla kdyby jí to nevynechalo, v srpnu to dostala asi o týden dřív , pak to dostala znova asi 10 dní na to a dneska to dostala znova po 14 dnech. Je to normální ? Da se to nějak řešit ? Na gyndu ?
Řešili jsme na gynekologii. Krátké cykly a dlouhé krvácení
Řekla bych že je skrz hormony někdy ještě to není úpravne tak že by to bylo pravidelne dětský gynekolog může udělat ultrazvuk a max vyšetřit vnitřně (análně ) jinak bych to řešila 14/15 let cca
Taky jsem to měla. Vyřešila to v 15 antikoncepcí.
Jinak paní doktorka říkala, že častá menstruace rozhodně normální není a je třeba zjistit příčinu. Pravidelnost ze začátku být nemusi
Já to tak měla - krátké cykly a dlouhá, silná a bolestivá MS. Od 11 jsem chodila na gyndu, brala jsem nějaké prášky (Provera), později mi vycházely blbě jaterní testy, tak mi dr. je vysadila. Jako tak nějak se mi to srovnalo, ale žádná hitparáda 🥴
Úprava cyklu po první menstruaci může trvat i dva roky. Pište menstruační kalendář, pokud by se opakovalo krvácení dvakrát do měsíce, chce to řešit na dětské gynekologii. Není to nijak nebezpečné, ale může z toho mít anémii.
a proč nejdete na gynekologii, tam ja pujdu s malou již po 1. menstruaci
Pokud má ms od května, ty hormony se teprve rozjíždí a můžou být opravdu dost divoké. Předně bych probrala s dcerou, jestli jí ta nepravidelnost obtěžuje natolik, aby s tím šla k lékaři... Ono pokud nemáte fakt dobrou gynekoložku tak běžet s první menstruací k doktorovi může zadělat na slušný trauma... Já bych klidně dceři i tělu nechata tak rok času... do té doby by si to sednout mohlo.
Dobrý deň rada vám poradím napíšte my správu
Já bych se asi zeptala dětského gynekologa, jestli je to v pořádku.