Prosím, má někdo zkušenost, co by zabíralo na akutní dávivý kašel? Něco osvědčeného?
@petramana pro mě, erdomed jsem vybrala právě celej a nic, pak jsem dostala antibiotika a taky nic :(
A co jsi měla za antibiotika. Někdo teď říkal, že řádí kašel na který zábírá akorát klacid ne amoksiklav. A testy na černý kašel ti dělali? Tam když se nasadí antibiotika pozdě, tak již nefungují. Jinak když jsme byly děti, tak nám naši dělali horký obklad na hrudník. V horkém oleji namočíš hadr, dáš přiměřeně horký na hrudník a zakreješ ručníkem a igelitem. teď nevím jestli to není obráceně (-:.
tak to nevim... erdomed mi vzdy zabral a pri brani ATB vzdy tim tuplem, tak neporadim... co ten cerny kasel? kamaradky manzel to chytil od deti a ten se davil, dusil az skoncil v nemocnici se zanetem plice
mozna jeste zkusit inhalace? nebo doktori predepisuji i takove ty foukadla jako berodual, atrovent...
@ada22 ja myslim ze napred igelit a pak hadr...ze se to jako zapaří. Vim ze zabaly krku jsou mokry hadr, igelit a suchy hadr..teda rucnik no... tak to bude asi principem stejny
jeste me napadl i codein, je na predpis
Já to právě mám, nejdřív mi napsal dr Duomox, který nepomohl, naštěstí můj doktor mi hned napsal Klacid, s tím, že je tam podezření na zápal plic. Kdysi jsem měla hnusný dlouhodobý dávivý produktivní kašel a pomohla mi vlažná Vincentka, 3x denně vypít vlažnou Vincentku.
Minule jsem viděla babskou radu😁 uvařit hrušky a trošku cukru a pít tu vodu 😁 jasný hrušky se můžou pak taky sníst.. Pry je to dobry na kašel, jak na suchej, davivej. 😁🤷Jestli to funguje nevim.. Ale docela me to zaujalo😁
@hanka_12345 jo jo tak to bude. 😉
Zkusila bych ještě jednou lékaře.ATB asi nezabraly.Jinak můžeš Stoptussin nebo Levopront.
Test na černý kašel a mykoplazmata ti dělali? Toto nebude běžný kašel, když ani po atb a celém balení erdomedu se ti neulevilo.
Měla jsem v létě bronchitidu a lehla s tím na šest týdnů, troje antibiotika, erdomed nepomohl, no mazec. Testy na černý kašel, chlamydie, mykoplazmozu negativní, dělali mi RTG s podezřením na zápal plic, ten se taky nepotvrdil. Nějak to teď řádí 🤦♀️
kdyz jsem byla tehotna a mela hrozny kasel, dala mi obvodacka atb zinnat, nepomohlo, duomox taky nic, pak me poslala na plicni a orl - uzivala jsem asi 3 baleni amoksiklavu po 8 hodinach, acc do vody a do nosu vibrocil kapky - az tohle zabralo, nevim co jsem mela, strasne me kaslani bolelo, ale zabralo to.
erdomed? zalezi pro koho, synovi pomohl, mel sacky