Darování plazmy. Jaké jídlo před odběrem a v den odběru?

teplaka1
8. črc 2024

Zdravim,kdo ma zkušenost z darováním plasmy?
Jake jidlo den předem a v den odběru? Netučné pro mě znamená skoro nic.. maslo, sýry, mléčné výrobky jsou tučné...co tedy jist? .... Poraďte prosím 🙏🏻 Děkuji

verunnaj
8. črc 2024

@teplaka1 salat s kurecim, masový plátek s rýží/bramborem, zeleninové krémové polévky, pokud ráno tak ovesná/rýžová kase s ovocem, pečivo s kvalitní šunkou a žervé, k tomu zelenina nebo ovoce

j.a.n.i
8. črc 2024

@teplaka1 Upřímně řečeno, jídlo den předem neřeším, jen se snažím vyloženě neprasit. A v den odběru jezdím ráno, takže nic, až na transfuzce rohlík a čaj.

prochi
8. črc 2024

@teplaka1 úplně v klidu, jak píše @j.a.n.i dělám to stejně, den předem vylozene neprasit. V den odběru normální snídaně (já snídám ovesnou kaši, nebo tvaroh s ovocem nebo třeba tousty se šunkou a sýrem), normální oběd (těstoviny s masem a omáčkou např.). Jako nedam si guláš z prorostlyho vepřovyho nebo bůček, ale to nejím ani normálně. Doporučuju hlavne hodně se prolevat vodou, už den předem, ať to pěkně teče.

candat
8. črc 2024

Jím to co běžně, jen mít dostatečný pitný režim.

teplaka1
autor
8. črc 2024

Děkuji za odpovědi.. říkali mi ze nesmím žádný tuk a nebo minimálně.. ano pitný režim mam i tak velký 3,5l denně není problém 🙂