Zdravim, chci se zeptat chodim darovat krev a i plazmu a uz asi po treti jsem neprisla skrz hodne cervenych krvinek a mnoho zeleza v krvy a mam hustou krev I presto ze piju. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Hodne piju,prasky apd zadne neberu a vzdy delam tak aby to vyslo.
Dojdi si k Dr. Ať ti udělá krevní obraz a uvidíš.
@leniczka23 zkusim se obednat dekuji 🙂
@dendajsek krevní obraz máš mít v rámci preventivní prohlídky 2x ročně zdarma, tak by neměl být problém 😊
@dendajsek no já chodím dávat od 18 s pauzou na děti. Po druhém porodu jsem chvilku chodila dávat jen plazmu a tam mi říkali, že bych spíš měla chodit na krev, že mám moc červených krvinek, ale nic jiného. Teď jsem začala zase jezdit na krev a naposled mi dr. řekla právě toto. Že jsem to vždycky měla na té horní hranici, ale teď už to mám přes. A že by stálo za to, to zkontrolovat na hematologii. Ale až za 3 měsíce, aby se obnovily po posledním odběru. Takže stejně musím čekat. Mimo jiné se mě ptala, jestli kouřím (nikdy) a jestli náhodou nemám doma stres(kdo ho dnes nemá).
@dendajsek co si pamatuji, tak zvýšená hladina železa v krvi,je jeden z indikátorů probíhajícího zánětu v těle, takže ten krevní obraz a CRP. Když mi posledně vyšly zvýšené hodnoty železa (a to jsem chudokrevna),tak jsem měla zánět v zubu...
@amazonkajanik takze kdyz me boli klouby, kycel tak logicky bych mohla mit zanet ze. Dekuji za odpoved
@dendajsek s největší pravděpodobností ano,takže co nejdříve k mudr,aby se to zavčas podchytilo a zahájila se léčba 😉
@amazonkajanik https://cs.medlicker.com/1239-nadbytek-zeleza
Ja ted prisla na to ze beru vyzivu na klouby, vitaminy na vlasy apd a vse obsahuje samozrejme zelezo 😄
Ty jsi ve 13. týdnu a daruješ krev??? V jaké nemocnici tě prosím tě vezmou?
@dendajsek no vidíte, a dle článku je předávkování ještě větší průšvih 🙄
@dendajsek netuším a s dovolením se připojím, já s tím samým prošla v pondělí jen tak tak. A prý bych měla jít na hematologii na kontrolu.