Ahojky, dělala jsem náhradní maminku a mám po porodu už necelých 14dní ale mám doma čtyřletou dceru a chtěla bych jí pořídit sourozence. Jenže po porodu mi nešlo zastavit krvácení a musela jsem na revizi, nechtěla se mi ani zavinovat děloha, takže jsem dostala plno kapaček a dokonce tam byla velká ztráta krve, kde jsem dostala ještě dvě transfuze krve. Docela mě to vylekalo, jelikož jsem už před tím dělala náhradní maminku a dceru jsem měla dřív a žádné komplikace nebyly jak teď.. Ale mám strach kdybych se začala snažit o druhé mimi, že bych tu třeba už nemusela být nebo by to bylo to stejný jak teď u porodu 😔 proto jsem se chtěla zeptat,láká mě vidina být těhotná a porodit si ještě jedno dítě, chtěla jsem totiž dvě děti ale zase kvůli tomu, že mi nešlo zastavit krvácení po porodu a nezavinovala se děloha, tak mám strach 😔 myslíte že tak za dva roky by to bylo dobrý?Chtěla jsem nějakého parťáka ještě k dceři dokud by si s tím ještě vyhrála, ale po této zkušenosti hodně váhám, takže přemýšlím, jestli se za pár roků mám snažit třeba o druhé mimi ale s tím že dcera už bude větší a bude mít jiné zájmy, nebo se smířit s tím, že druhé radši ne a věnovat se dceři?
myslím, že tohle ti řekne jen tvůj ošetřující lékař. Kamarádka to měla podobné a u dalšího porodu ještě mnohem horší a na rovinu jí řekli, že další dítě už určitě ne, protože by jí taky už možná nemuselo být pomoci...
@kikina0033 prober to s doktorem 😉
@kikina0033 Určitě to prober s lékařem, až se to usadí. V každém případě pokud bys dítě plánovala za dva roky, kdy bude mít tvoje dcera 6 let, tak určitě nepočítej s tím, že si ty dvě děti nějak vyhrajou... To už jsou v podstatě dva jedináčci, což má taky svoje určité výhody. Hlavně teď odpočívej a drž se!
Můžu se zeptat, jak moc jsi brala hořčík během těhotenství?
@levandule_k hořčík jsem nebrala, nebylo potřeba, jen normálně vitamíny co se berou v těhu, plus tedy když jsem byla po umělém oplodnění tak ze začátku utrogestan a estrofem ale kvůli nízko položené placentě a potom potratu v březnu 2021(přestalo bít srdíčko tak jsem musela na revizi) tak jsem to brala dýl
@kikina0033 Ptala jsem se, protože jsem se bavila s jednou porodní asistentkou a ta říkala, že dneska jsou ženy přehořčíkované. Děloha je pak relaxovaná a nezavinuje se. Zavinutí se dá podpořit různými bylinkami, docela zajímavě s tím pracují v kroměřížské nemocnici. Ale tohle by chtělo pořešit s doktorem a klidně se zeptat zkušená PA, co s tím umí pracovat.
@kikina0033 mela jsem šílenou ztrátu krve u prvního porodu, druhý skončil akutní sekcí a dle lékařů, to bylo dobře. Velká ztráta krve by se opakovala. Při operaci si s tím poradili úplně v pohodě
@levandule_k No já rodila do v Brně a vlastně dvě hodiny po porodu mi bylo potom strašný zle a pak jsem už i zvracela, chtělo se mi strašně spát pak a musela jsem rychle na revizi i když přes ultrazvuk nebylo nic vidět, dva oxytociny po porodu na zavinutí dělohy, potom ještě něco do kapačky a ještě proti zvracení pak mi dali taky něco, no a zbytek už mám tak nějak v mlze po revizi a kapaček od bolesti a dvě transfuze krve mi dávali, ležela jsem skoro týden v nemocnici protože mě ještě chytil postpunkční syndrom po epiduralu, tak ještě i zátku jsem dostala 🙂 s doktorem se budu radit pak jestli doporučuje další těhu třeba za 2-3roky anebo vůbec 🤷♀️
@lachtanice86 já tedy rodila normálně ale pokud by se krvácení opakovalo, tak bych nechtěla riskovat s druhým dítětem a radši bych teda měla jedináčka doma 🙂
@kikina0033 Držím palce ať ti to vyjde, jak si přeješ. Měla jsi teda náročný porod. Až to budeš řešit s doktorem, asi bych se ho zeptala, jestli epidurál mohl mít vliv na to, že se pomalu zavinovala děloha. Někde jsem četla, že epidurál může snížit vylučování oxytocinu.
@levandule_k děkuji, uvidím za měsíc necelý co mi řekne doktor 🙂 Já jsem epidural měla i u předešlých porodů a dávali mě oxytocin pak na zavinutí dělohy ale skoro se nechtěla zavinovat takže jsem ho měla asi dvakrát, to už si moc nepamatuji, protože už jsem pak měla všechno v mlze a chtělo se mi strašně spát 😁😅
@kikina0033 Na tohle ti asi nejlépe odpoví tvůj doktor. Dodržuj klid v šestinedělí, starej se o svoje tělo a třeba to časem přijde 🙂