Další těhu po porodu. Co myslíte?

kikina0033
16. kvě 2022

Ahojky, dělala jsem náhradní maminku a mám po porodu už necelých 14dní ale mám doma čtyřletou dceru a chtěla bych jí pořídit sourozence. Jenže po porodu mi nešlo zastavit krvácení a musela jsem na revizi, nechtěla se mi ani zavinovat děloha, takže jsem dostala plno kapaček a dokonce tam byla velká ztráta krve, kde jsem dostala ještě dvě transfuze krve. Docela mě to vylekalo, jelikož jsem už před tím dělala náhradní maminku a dceru jsem měla dřív a žádné komplikace nebyly jak teď.. Ale mám strach kdybych se začala snažit o druhé mimi, že bych tu třeba už nemusela být nebo by to bylo to stejný jak teď u porodu 😔 proto jsem se chtěla zeptat,láká mě vidina být těhotná a porodit si ještě jedno dítě, chtěla jsem totiž dvě děti ale zase kvůli tomu, že mi nešlo zastavit krvácení po porodu a nezavinovala se děloha, tak mám strach 😔 myslíte že tak za dva roky by to bylo dobrý?Chtěla jsem nějakého parťáka ještě k dceři dokud by si s tím ještě vyhrála, ale po této zkušenosti hodně váhám, takže přemýšlím, jestli se za pár roků mám snažit třeba o druhé mimi ale s tím že dcera už bude větší a bude mít jiné zájmy, nebo se smířit s tím, že druhé radši ne a věnovat se dceři?

mourovatakocka
16. kvě 2022

@kikina0033 Na tohle ti asi nejlépe odpoví tvůj doktor. Dodržuj klid v šestinedělí, starej se o svoje tělo a třeba to časem přijde 🙂

tynka9
16. kvě 2022

myslím, že tohle ti řekne jen tvůj ošetřující lékař. Kamarádka to měla podobné a u dalšího porodu ještě mnohem horší a na rovinu jí řekli, že další dítě už určitě ne, protože by jí taky už možná nemuselo být pomoci...

gracinka7
16. kvě 2022

@kikina0033 prober to s doktorem 😉

olga_
16. kvě 2022

@kikina0033 Určitě to prober s lékařem, až se to usadí. V každém případě pokud bys dítě plánovala za dva roky, kdy bude mít tvoje dcera 6 let, tak určitě nepočítej s tím, že si ty dvě děti nějak vyhrajou... To už jsou v podstatě dva jedináčci, což má taky svoje určité výhody. Hlavně teď odpočívej a drž se!

levandule_k
17. kvě 2022

Můžu se zeptat, jak moc jsi brala hořčík během těhotenství?

kikina0033
autor
17. kvě 2022

@levandule_k hořčík jsem nebrala, nebylo potřeba, jen normálně vitamíny co se berou v těhu, plus tedy když jsem byla po umělém oplodnění tak ze začátku utrogestan a estrofem ale kvůli nízko položené placentě a potom potratu v březnu 2021(přestalo bít srdíčko tak jsem musela na revizi) tak jsem to brala dýl

levandule_k
17. kvě 2022

@kikina0033 Ptala jsem se, protože jsem se bavila s jednou porodní asistentkou a ta říkala, že dneska jsou ženy přehořčíkované. Děloha je pak relaxovaná a nezavinuje se. Zavinutí se dá podpořit různými bylinkami, docela zajímavě s tím pracují v kroměřížské nemocnici. Ale tohle by chtělo pořešit s doktorem a klidně se zeptat zkušená PA, co s tím umí pracovat.

lachtanice86
17. kvě 2022

@kikina0033 mela jsem šílenou ztrátu krve u prvního porodu, druhý skončil akutní sekcí a dle lékařů, to bylo dobře. Velká ztráta krve by se opakovala. Při operaci si s tím poradili úplně v pohodě

kikina0033
autor
17. kvě 2022

@levandule_k No já rodila do v Brně a vlastně dvě hodiny po porodu mi bylo potom strašný zle a pak jsem už i zvracela, chtělo se mi strašně spát pak a musela jsem rychle na revizi i když přes ultrazvuk nebylo nic vidět, dva oxytociny po porodu na zavinutí dělohy, potom ještě něco do kapačky a ještě proti zvracení pak mi dali taky něco, no a zbytek už mám tak nějak v mlze po revizi a kapaček od bolesti a dvě transfuze krve mi dávali, ležela jsem skoro týden v nemocnici protože mě ještě chytil postpunkční syndrom po epiduralu, tak ještě i zátku jsem dostala 🙂 s doktorem se budu radit pak jestli doporučuje další těhu třeba za 2-3roky anebo vůbec 🤷‍♀️

kikina0033
autor
17. kvě 2022

@lachtanice86 já tedy rodila normálně ale pokud by se krvácení opakovalo, tak bych nechtěla riskovat s druhým dítětem a radši bych teda měla jedináčka doma 🙂

levandule_k
18. kvě 2022

@kikina0033 Držím palce ať ti to vyjde, jak si přeješ. Měla jsi teda náročný porod. Až to budeš řešit s doktorem, asi bych se ho zeptala, jestli epidurál mohl mít vliv na to, že se pomalu zavinovala děloha. Někde jsem četla, že epidurál může snížit vylučování oxytocinu.

kikina0033
autor
18. kvě 2022

@levandule_k děkuji, uvidím za měsíc necelý co mi řekne doktor 🙂 Já jsem epidural měla i u předešlých porodů a dávali mě oxytocin pak na zavinutí dělohy ale skoro se nechtěla zavinovat takže jsem ho měla asi dvakrát, to už si moc nepamatuji, protože už jsem pak měla všechno v mlze a chtělo se mi strašně spát 😁😅