Cysty po potratu/revizi. Máte zkušenosti?

anis87
22. dub 2020

Holky, mate nektera zkusenost s objemnymi cystami kratce po potratu? Jak se resily?
Moje gynekologicka anamneza za posledni rok by vydala na knihu. Po porodu dcerky pred 2,5 lety se mi rozjela ve velkem endometrioza. Behem 1 roku dva spontanni potraty, pak operace endometriozy, nasledne jsem otehotnela a v 16.tt indukovane potratila miminko s Downovym syndromem. Po potratu, ktery byl pred 3 tydny byla revize, dlouho se cistila deloha. Nyni jsem byla tyden bez krvaceni, ale dnes opet krvacim a na planovane kontrole u gynekologa dnes jeho slovy “na h***o” - na obou vajecnicich mam velke 6-7 cm cysty, septovane (takze se nejedna o funkcni folikularni cystu), coz vysvetlilo moje horsici se bolesti bricha i krvaceni. Hned me hnal do nemocnice na laparoskopicke odstraneni, nakonec jsme se dohodli, ze udela za tyden kontrolni UZ a uvidi se, ale nejradsi by operoval, pry oba vajecniky jsou v tuto chvili nefunkcni a netvori se v nich ani folikuly kvuli tem cystam. Ja mam sice bolesti, ale ne nesnesitelne. A jeste jsem po tom potratu nemela ani prvni MS - ta se mu ale nezda, ze vyhledove prijde, sliznice delohy je stale hodne nizka a nijak neroste, asi jsou pry tez na vine cysty. Coz je cele vzhledem k nasi snaze o miminko, ktera trva uz 2 roky a opravdu jsme to chteli opet zacit zkouset, opravdu naprd. Pry vajecniky ted v tuto chvili jsou nefunkcni a nedokazi uvolnit vajicko.
Vase zkusenosti? Mel jste nekdo? Cysty tam vznikly behem 14 dni, popotratovy UZ byl z hlediska vajecniku zcela v poradku...