Dobrý den, v pátek mi doktor potvrdil těhotenství, 5+6, srdeční akce byla již vidět. Mimi tedy v pořádku. Ale co vyděsilo mě, ale dle reakce i doktora, je cysta na vaječníku. Prý je dost velká, 7,9 cm. Zatím s ní prý nebudeme nic dělat a budeme čekat, jak se bude projevovat. Poučil mě, že nemám dělat žádné prudké a rotační pohyby a spíš klidový režim. Měla jste taky někdo prosím cystu tohohle rozměru? Dopadlo těhotenství nakonec dobře? Praskla někomu v těhotenství a museli jste na operaci? A nebo prý hrozí uskrinuti vaječníku a operace, měla jste to prosím některá? Omlouvám se za tolik otázek. Hrozně se o m ok miminko bojím. Navíc teď jsou Vánoce před námi, pořád na to musím myslet. Předem děkuji za odpovědi.
@e_v_k_a83 děkuji za odpověď, za každou osobní zkušenost jsem hrozně ráda. Taky mám 26 měsíčního synka. Tak snad bude vše ok. Děkuji a krásné Vánoce 🎄
Vše bude dobré. Cysty se takhle občas objeví, ale žádná katastrofa. 🙂 Hlavně myslet jen na to hezké🙂 držím palce při těhotenství🙂
@jtkoli Děkuji za další odpověď. Cysta během dne bolí, někdy víc, někdy min. Podle toho, co dělám. Mám doma dvouleté dítě, tak záleží na jeho aktivitě, plus péče o domácnost. No, většina žen, matek jistě chápe 😉 Mám strach, aby nepraskla nebo mi neuskřinula vaječník. Doufám, že se vstřebá.
Nezkoušeli jste někdo homeopatika na cystu? Případně jaká a s jakým výsledkem? Děkuji
Ahoj,v 9tt jsem mela dokonce 8,2cm, vleze jsem i ji i sama nahmatala. Pry,pokud neboli, netahne, necitim tlak,taknse neresi. Moje mela hormonalni puvod, v 14tt uz jen 3,2x2,8cm a nepravidelny tvar a nyni, v 22t ji uz doktor ani na velkem uzv nikdo nenasel....pokud ji mas na vajecniku,tak jako ja,tak pokud by byla odebrana,zanikne i tehotenstvi. Ja bych nic nebrala,radsi. Tohle ma docela dost zen.
Ja mam dve deti, neposedim, cystu jsem teda nikdy krome nahmatani necitila. Jen uz deti zvedam vyjimecne, spia se ozve podbrisek a malej,kdyz delam neco nevhodneho. Pokud te boli,tk se urcite ozvi doktorovi, po namaze to bude normalni....ale urcite se ti stejne jako me vstreba sama.
Mela jsem cele těhotenství. Asi trochu mensi, uz si presne nepamatuju velikost. Ale byla tam. Doktor to monitoroval, tvar, apo. Vzdy se m zepal esi me to neboli. Nic k tomu nerikal moc vic. O operaci nebyla rec, mysim, ze rekl, ze v tehu se s tim nic nedela. Jo a taky, ze by u porodu mohla trochu bolet. To me rozesmalo. A co se tyce aktivit, nic jsem nemenila, starší mel 2,5 let a to moc klidu neuzijes🙂Nejsem doktor ale neboj... Treba praskne a nebo to spolu dotahnete az do konce🙂