Cyklus po porodu. Může to být přicházející MS?

slunicko166
25. lis 2024

Ahoj holky,
Jsem 8 měsíců po porodu a ms zatím nedorazila... Poslední asi týden mě ale pobolívá v podbřišku. Ráno jsem se vzbudila a měla jsem vodnatý výtok. Nejdřív jsem si řekla, zda to není ovulace, ale čípek mám tuhý, zavřený a hodně nízko. Cítím se dnes i taková hodně citlivá, chce se mi vlastně skoro ze všeho plakat XD Může to být přicházející ms? Jak to vypadalo při první ms po porodu u vás?

*Možná to moc zkoumám, ale "bojím se" dalšího těhotenství... Do budoucna budeme chtít další miminko, takže teď jedeme jen přerušovaně, nijak víc to nehlídám. Ovšem preferovala bych to až později.

lencaa11
25. lis 2024

@slunicko166 no klidně to může bejt těhotenství přerušovani sex není HA a po porodu jsou ženy více plodné ...vyzkoušela bych test a podle toho uvidite

slunicko166
autor
25. lis 2024

@lencaa11 Děkuju za odpověď 🙂 Test jsem si dělala v pátek nebo v sobotu ráno, teď nevím... Po pár dnech toho pobolivani, když ms nepřišla. Byl negativní. Dneska se to ale posunulo dál no. Tak asi ještě pár dní radši počkám a když ms nepřijde, tak udělám další...

cherie24
25. lis 2024

@slunicko166 to může být různé. Já první MS dostala v roce starší a měla jsem ovulaci a hned na to menstruaci. Takže by k těhotenství ani dojít nestihlo. Asi až ten třetí nebo čtvrtý cyklus se ta fáze mezi ovulací a MS protáhla. Ale měla jsem šílené psychické stavy před MS. To jsem nikdy neměla předtím. Deprese, všechno bylo špatně, protivná jsem byla i sama sobě. Po druhém těhotenství jsem to dostala až v roce a půl a hned normálně. I to PMS bylo podstatně lepší. Ovulaci jsem ale poznala, takže jsem věděla, že to už naskočilo. Jako pojistku k přerušovanému sexu jsem používala spermicidní gel a na ověření cyklu ovulační testy.

slunicko166
autor
25. lis 2024

@cherie24 Děkuji za sdílení 🙂 uf no jsem zvědavá co z toho bude... Před těhotenstvím jsem svůj cyklus znala dobře, tak jsem myslela že taky poznám až se to bude rozjíždět, ale jsem z toho totálně zmatená. Ten spermicidní gel je dobrý tip!