Cviky na diastázu. Poradíte, prosím?

17. črc 2024

Zdravím, prosím nedáte mi typ na dobre cviky na diastazu po porodu? Jsem tedy po porodu uz 2,5 roku ale diastazu mam a rada bych se ji zbavila cvičením ale je toho vsude tolik, že nevim, co je nejlepsi. Spis, zda mate overené cviky, co vam pomohly, nebo co doporučil lekař.
Jinak me ceka jeste operace pup.kýly a slysela jsem, ze u toho muzou diastazu i rovnou zašit. Ale nevim, zda to delaji u nas v nemocnici, mate s tim nekdo zkusenosti? Dekuji.

rejalin
17. črc 2024

Já jsem 2 roky po druhém porodu. Začala jsem před měsícem cvičit tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=iDRWeAfA3Zk

a k tomu jsem si přidala ještě pár cviků z netu (jak se dělá jakoby most a u toho zvedají nohy, jestli víš, co myslím). Cvičím 6x týdně a řekla bych, že je to znát 🙂 snažím se hlavně dbát na správné provedení..

cilkat
18. črc 2024

Jak moc umíš cvičit? Zrovna u té diastázy je to fakt o precizním provedení a pokud nemáš předchozí průpravu ve cvicích tohohle typu (třeba z jogy, nebo nějakého zdravotního cvičení), tak se fakt vyplatí, aby tě je naučil odborník - klidně jen pár úvodních konzultací.
Ono v razátku je to kolikrát čistě o postoji ve stoji...

jirovapa
18. črc 2024

Také jsem měla diastázu a pomohla mi Zdravá joga od Petry Macháčkové. Má nějaké lekce na YouTube, plus komunikuje přes Whatsup. Chodím k ní na lekce od ledna a jsou vidět výsledky. Já teda chodím osobně na její lekce. Ale nevím odkud jste. 🙂

autor
18. črc 2024

@jirovapa děkuji, koukam, že paní je z Jihlavy, takto bych měla hodne daleko bohužel, ale na youtube kouknu. Dekuji!