Ahojky, v těhotenství jsem měla cukrovku upravenou jen jídlem. Nyní jsem 3 týdny po porodu a lacnou mám 6,3 a po buchte 2 hodin skoro 12
Muže mít vliv kojeni?
@miskatus Hodnoty po porodu děsně lítají, užívej si nerozpíchaných prstů a na měření na čas zapomeň. Někde jsem četla, že dokonce nemá smysl měřit se půl roku. Syn má čerstvých sedm měsíců, párkrát jsem se změřila a lítalo to, teď sbírám odvahu na dlouhodobou glukózu, na ogtt se mi nechce. Četla jsem, že se doporučuje dál moc neprasit a jíst jakž takž zdravě, ale to jsem nedokázala a Tatranky jely naveliko 😞 každopádně na měření se teď vykašli, v propouštěcí zprávě bys měla mít doporučení kontrolního ogtt a určitě se domluv se svojí praktickou doktorkou a zatím si užívej miminka.
@mourovatakocka Máš pravdu, dokonce to bude i těch 6 měsíců - tak to měla vlastně má ségra - taky měla jen těhu cukrovku. Nakonec nešla ani po jednom porodu na zátěžák, protože jí obvodní odebral lačný a glykovaný a bylo to v pořádku. A že ona tedy prasila a prasí dodnes :D A vím o vícero ženských, že na kontrolní zátěžák nešly. Kdybych neměla cukrovku, taky bych si nechala odebrat jen lačný a glykovaný a dle výsledků se rozhodla.
@miskatus po té čokoládě to mohlo být způsobené rychlým poklesem (glykemie vyletěla a slinivka to zkorigovala naloží inzulínu). Takže jsi pak mohla mít stav podobný hypoglykemii. Je lepší se v tom sestinedeli ještě držet diety, aby to nelitalo. Kojení je jinak fajn, to naopak glykemii snižuje. Kdyby to takhle lítalo i po sestinedeli, domluv si kontrolu dřív 🙂
Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat. Mohu kojit po kontrolním testu na cukrovku po šestinedělí normálně kojit? Děkuji
@miskatus V šestinedělí se upravují hormony, proto by se nemělo testovat. Jinak už nejsi těhotná, takže na lačno máš mít do 5,9 - zapomeň na hodnoty, co jsi se naučila v těhu. Ale jak píši, v šestinedělí se upravuje hladina hormonů v těle a nyní ti glykémie budou lítat a proto se nemáš ani testovat. Ani já, jako diabetik, jsem se neměla testovat.