Čtení na ultrazvuku. Co mohu vidět?

leniane
3. zář 2020

Dobry den,
Poradil by mi nekdo, co mohu videt na ultrazvuku?

Dekuji

mzacikova
3. zář 2020

Tak já nevím... 4. fotka vypadá jako vaječník a 5. jako váček (podle zobrazení týdne) 😁

areh
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniane
autor
3. zář 2020

Mela jsem pridat vice informaci, pardon. Jsem po ivf, 2 embrya. Krevni test pozitivni, ale na ultrazvuku si nejsou jisti, zda neco vidi, krom 8cm cysty. Zkousim, zda nekdo nevidi neco vic. A ta cysta mi prijde desiva, take boli.

mzacikova
3. zář 2020

Tak s cystou bohužel neporadím. Nikdy jsem ji neměla
Ale právě ta 4. fotka mi připomíná vyšetření folikulů během ovulace.
Takže to nahoře je cysta 😳😳
Jak dlouho po IVF? Já teď byla první den 7.tt a nebylo vidět ještě skoro nic, jen žloutkový váček

leniane
autor
3. zář 2020

@mzacikova 13/8 odber folikuli a 15/8 transfer embryi. HGC 31/8 rano 1728.

mzacikova
3. zář 2020

Myslím, že hcg je vysoké. 15.8. tak to už by zaznamenal i test - ale díky krvi není ani potřeba. Já otěhotněla podle všeho 6.8. a včera na utz nešlo ještě opravdu skoro nic vidět.
Ta cysta nemusí být vždy problém. K tomu Vám nějak něco blíže řekli? Když je bolestivá...

leniane
autor
3. zář 2020

@mzacikova jen ze mam pockat, jestli se zacne zmensovat a ze muze i sama prasknout. Problem by byl, kdyby se pretocila a ucpala nejakou cevu. Tak ja to zkusim vydrzet alespon do 8tt a snad tam pak bude neco videt. Preji hodne stesti v tehotenstvi ;)

jipe
3. zář 2020

na té poslední fotce náznak gestačního váčku, ale pokud nevidí víc doktoři, tak těžko laici na foru :( Přeji hodně štěstí

eviks
4. zář 2020

@leniane ahojky, nevim uplne z jakeho duvodu ti delali utz uz tak brzo, ale obvykle to je tak, ze se udela transfer, za 14 dni se udela krev a za dalsich 14 dni se teprve jde na utz, kde je uz videt srdicko. Takze vydrz, HCG je pekne, tak snad tam nekde bude🙂 a s tou cystou uvidis, mam zkusenost s odsatim cysty jeste pred ivf, udelali mi to jehlou pres stenu, ale nevim, jak se resi kdyz uz jsi tehotna. Mela jsi hyperstimulacni syndrom nebo zapomneli neco odebrat?

mzacikova
4. zář 2020

@leniane těhotenství by bylo mladší pro cca 10 dní jako to moje. Takže by nic moc vidět ještě nešlo. Ano, cysta může prasknout, bohužel... Já ji měla kdysi v 16ti a sama zmizela, tak snad to tak budete mít taky a těhotenství se zadaří 💖

leniane
autor
4. zář 2020

@eviks Ja mela malou cystu ve vajecniku a kdyz odebirali folikule, tak ji propichli. Myslim, ze se pk naplnila neodebranymi folikulemi a ted tam strasi.

jinajanna
5. zář 2020

@leniane Cystu vidím, taky jsem měla. Kolem 12.tydne udajne zmizela, na konci se zase "objevila" a bolest zacala az v 36.tydnu, do te doby jsem o ni nevěděla.