Covid protilátky. Šli byste do třetí dávky?

26. zář 2021

Dobrý den, chtěla bych poprosit o váš názor - tedy jen těch, které jsou na straně "nechat se očkovat". V pátek jsme si nechali v laboratoři změřit protilátky a já mám 185, manžel 2300. Šli byste do třetí dávky?
Budu konzultovat samozřejmě s doktorkou, ale jdu tam až za 14 dní. Přeočkování se nás týká až za měsíc, oba pracujeme v domově seniorů. Děkuji předem za názory 😊

marcicek84
26. zář 2021

Vivien Babisova nesla ani na prvni davku z duvodu vysoke hladiny protilatek,ze ji to nedoporucili lekari,takze asi tak...

orisek56
26. zář 2021

Ne, táta měl méně jak vy a očkování ho dost osklive sesrotovalo, více jak covid, který měl 2x po sobe. Už na to nechce, ale on skončil u první davky.

lutu11
26. zář 2021

185 je málo -doockovat. 2300 dost.

daruna
26. zář 2021

@lutu11 kolik je dostatečná hladina, víte to?

marge_s
26. zář 2021

Dostatečná hladina jasně daná není. Ale doma jsme “usnesli”, ze babiccinych 155 je proti ostatnim malo a na treti pujde. Objektivni hodnotu sice nezname, ale kdyz vezmu v uvahu kolik mame my a kolik ona, vime, ze v case to klesa a vime, ze relativne dost lidi u kterych je klesajici trend pravdepodobny se nakazilo, tak nam to prijde rozumne. (Poznamka pro prudice: Ano, babicka se samozrejme rozhodne sama, ale data ji nabidneme my v rodine, protoze nas pristup k informacim je trochu komplexnejsi, a je to vzdycky na diskuzi mezi vice lidmi. Mluvime o tom stejne jako o ostatnich rodinnych zalezitostech, ja se taky radim, kdyz nevim).

marge_s
26. zář 2021

A ja se chystam na totez, az prijde cas, necham se premerit a pokud budu tak pod tech 400, tak do toho zrejme pujdu

jaja01k
26. zář 2021

Já jsem si nechala změřit protilátky před první dávkou, protože jsem covid prodělala. Říkala jsem si, že pokud budu mít víc než 50, na očkování nepůjdu. Měla jsem 57 a nakonec jsem se rozhodla na očkování jít.
S výsledkem 2300 bych na třetí dávku určitě nešla, 185 bych váhala, ale asi bych taky ještě počkala.

janina228
26. zář 2021

Máte někdo prosím osobní zkušenost,že s naměřenými nízkými hodnotami protilátek jste měli horší průběh nemoci než někdo s vyššími hodnotami protilátek?

drep
26. zář 2021

@janina228 mám zkušenosti z ára. Hladina protilátek absolutně neměla význam, ten nejhorší průběh (upv a pronace, event. Ecmo) měli pacienti zcela nezávisle na hladině protilátek

janina228
26. zář 2021

@drep díky,to jsem si po pravdě tak nějak myslela.. a ještě se zeptám - řeší se nějak,jestli ty protilátky byly získány přirozeně (proděláním nemoci) nebo očkováním?nebo to je úplně jedno?

drep
26. zář 2021

@janina228 jako na áru? Neřeší. My jsme na áru v té zimně jarní vlně neměli nemocné- očkované, tak měla dva vrcholy, v lednu a v březnu a to byl naočkován zlomek populace, protilátky byla reakce organismu na probíhající infekt. Sice ti tu všichni vysvětlí, že očko nefunguje, jenže od té doby, co se proočkovalo, resp. Od třeba dubna je naše áro zase áro pro polytraumatizované a iktové pacienty a z plných tří stanic covid+ pacientů nemáme jediného.

marge_s
26. zář 2021

@drep no prave, k objektivnimu zhodnoceni ochrany nemame testy. Podle ceho by ses rozhodovala ty? 🤔

janina228
26. zář 2021

@drep díky za reálný pohled na věc. Já si například vůbec nemyslím,že by očkování nefungovalo.. myslím, že to je určitě přínos u těch, kteří nemoc neprodělali a třeba spadají do rizikových skupin.. ještě abych byla přesná - já myslela protilátky IGG (ne IGM ani IGA)

drep
26. zář 2021

@marge_s já si nechám třetí dávku píchnout asap. Bez odběru hladiny protilátek. A doporučím to svým příbuzným.
@janina228 Tos ale nenapsala, mám pocit, že my jsme v té akutní fázi odebírali jen IgM (IgG pro nás v intenzivce nemají význam a my obecně zbytečné odběry neděláme, ale abych si byla 100% jistá, musela bych se kouknout) a podle toho se pak buď dávaly nebo nedávaly rekonvalescentní plasmy.

janina228
26. zář 2021

@drep já myslela,že co takhle píše třeba zakladatelka, tak že určitě mluví o IgG.. tak jsem ani nemyslela na ty ostatní typy protilátek.. NO možná by nebylo od věci tohle fakt vždycky napsat už hned do dotazu, pak v tom je akorát zmatek.

drep
26. zář 2021

@janina228 já popravdě odpovídala Tobě a ne zakladatelce a do tvé otázky mi logicky víc seděly IgM😉

janina228
26. zář 2021

@drep a takhle přesně vznikají ta nedorozumění 🙈.. nicméně mě opravdu zajímají jen IgG .. no a co úplně nejvíc - jestli je rozdíl mezi IgG po prodělání nemoci a igG po očkování.. nějak mi přijde,že v médiích na ty, kteří nemoc prodělali trochu zapomínají - neustále srovnávají jen lidi co očkováni jsou a ty co očkováni nejsou.. ale jak jsou na tom teda ti, kteří nemoc prodělali a očkovat se zatím nenechali?

somalicats
26. zář 2021

@janina228 Striktně vzato ty IgG protilátky budou jiné u očkovaných a u těch, co prodělali - u očkovaných budou proti spike proteinu, u těch, co prodělali, to bude mix protilátek proti všem proteinovým strukturám viru. Nicméně to nic nemění na tom, že chránit budou oboje. Vzhledem k tomu, jak se koronaviry obecně chovají, bych byla radši za ty pouze proti spike proteinu, protože není nic horšího, než reakce buněk imunitního systému na virus obalený protilátkami, který je už svým spikem přichycen na receptor cílové buňky... Každopádně ale lidem, co covida prodělali a mají stále detekovatelnou hladinu protilátek, bych doporučila očkování v případě, že se jedná o rizikovou skupinu nebo člověka exponovaného (třeba @drep na ARO exponovaná bude, takže u ní chápu, že pro třetí dávku půjde). Jaká je ale ještě dostatečná hladina protilátek, je otázka, navíc samotná hladina protilátek neříká nic o tom, zda zafungují v případě nové infekce paměťové buňky a protilátky dotvoří, nebo jak bude fungovat buněčná imunita.

marge_s
26. zář 2021

@drep dekuju moc. Fakt je, ze jsem do tech uvah vzala v potaz nasi konkretni situaci: babicku, kterou presvedci spis cisla nez cokoliv jineho a v mem pripade to, ze mam podvedome tendenci to co nejvic oddalit. (Pac pro me to teda byla jizda..,,doslova…RZ)

janina228
26. zář 2021

@somalicats děkuji, hezky vysvětleno.

ahyt
26. zář 2021

@drep my jdem s manzelem taky,oba na 3.davku,manzel zitra,ja zacatkem rijna.Holt my zdravotnici,lekari to tak moc neresime.Protilatky bemaji zcela vypovidajici hodnotu.Jo a soucasne s 3. inj. si dame chripku.Z jedny vody nacisto.😊 A u manzela na hrudni chirurgii v Krci nyni ani jeden covid pacient,predtim z jejich odd.udelali covid odd. a byl to masakr.A u me v ordinaci/ PL/,uz covid prakticky neni.Holt ockovani fakt ma smysl.

niki315
4. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

známá měla taky tolik a nedoporučil jí to její lékař